Ponta: Roberta Anastase este un fel de Ali Baba, şeful hoţilor din PDL

Liderul PSD Victor Ponta a apreciat, duminică, la Deva, că preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, este "un fel de Ali Baba, şeful hoţilor din PDL", susţinând că aceasta ar fi numărat într-un mod "fraudulos, banditesc" voturile la legea pensiilor.

96 afișări
Imaginea articolului Ponta: Roberta Anastase este un fel de Ali Baba, şeful hoţilor din PDL

Ponta: Roberta Anastase este un fel de Ali Baba, şeful hoţilor din PDL (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"În orice ţară democratică, Roberta Anastase ar fi fost arestată, nu Vîntu sau o asistentă de la Giuleşti. Pentru Roberta Anastase 80 de voturi înseamnă 170. Roberta Anastase este un fel de Ali Baba, şeful hoţilor din PDL. Modul fraudulos, banditesc, în care 80-82 de deputaţi au fost număraţi de Roberta Anastase ca fiind 170 este o infracţiune evidentă şi un atac împotriva democraţiei româneşti", a spus Ponta.

Acesta a adăugat că, dacă acest lucru s-a întâmplat în văzul tuturor, în faţa televiziunilor, este şi mai periculos.

Victor Ponta şi Ecaterina Andronescu participă, duminică, la Conferinţa Judeţeană a PSD Hunedoara, în cadrul căreia va fi aleasă noua conducere a organizaţiei judeţene a partidului.

Proiectul legii pensiilor a fost adoptat, miercuri, de Camera Deputaţilor, cu 170 voturi "pentru", două "împotrivă" şi trei abţineri, în absenţa reperezentanţilor PSD şi PNL, după o dezbatere maraton în care parlamentarii care susţin Guvernul au reuşit să îşi impună prevederile dorite.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că formaţiunea social-democrată va contesta Legea sistemului unitar de pensii publice la Curtea Constituţională.

El a afirmat că, pe lângă atacul de neconstituţionalitate a Legii pensiilor, PSD va formula şi o sesizare împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, sesizare care ar putea fi înaintată nu doar Biroului Permanent al Camerei, ci şi în justiţie.

"Strângem dosarul fraudelor Anastase. Nu este prima dată când votul în Camera Deputaţilor este fraudat. Aseară (miercuri seară - n.r.) Roberta Anastase a anunţat un vot de peste 170, în timp ce pe toate imaginile filmate de televiziuni se puteau număra cel mult 80 de deputaţi prezenţi în plen. Vom strânge la acest dosar al fraudelor Anastase toate voturile viciate şi vom depune acest dosar şi la Camera Deputaţilor şi la instituţiile abilitate ale statului. Va veni momentul când doamna Anastase va răspunde nu doar politic pentru aceste fraude, ci şi juridic", a declarat Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici