Ponta: Roberta Anastase îşi recunoaşte greşeala, dar PSD tot depune plângere penală

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni pentru MEDIAFAX că anunţul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, cu privire la eventualitatea reluării votului la Legea pensiilor înseamnă o recunoaştere a greşelii, dar PSD tot va face plângere penală împotriva ei.

16 afișări
Imaginea articolului Ponta: Roberta Anastase îşi recunoaşte greşeala, dar PSD tot depune plângere penală

Ponta: Roberta Anastase îşi recunoaşte greşeala, dar PSD tot depune plângere penală (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

Ponta a spus că "infracţiunea este deja comisă", referindu-se la votul dat săptămâna trecută de Camera Deputaţilor la Legea pensiilor.

"Abuzul în serviciu, falsul şi uzul de fals oricum au fost comise. PSD oricum va depune plângere penală împotriva Robertei Anastase", a continuat el.

Ponta a spus că anunţul despre posibilitatea reluării votului la Legea pensiilor echivalează cu recunoaşterea greşelii.

"Dacă se reia votul obţinut fraudulos, este obligatoriu să se reia cu tot ce s-a obţinut data trecută", a adăugat el, precizând că PSD va contesta votul la Biroul Permanent.

Ponta a comentat şi afirmaţia făcută de Roberta Anastase despre faptul că el nu ar fi fost prezent la şedinţa de joi a plenului, când s-a votat Legea pensiilor.

"Să ia stenograma şedinţei, să se uite peste înregistrările transmisiilor televiziunilor şi va vedea că am susţinut de la microfonul plenului poziţia PSD. Dar ea, ca orice hoţ prins furând, se încurcă în minciuni acum", a mai spus Ponta.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat luni că liderii coaliţiei de guvernare sunt de acord ca, în cazul în care se va formula o contestaţie faţă de votul la Legea pensiilor, să se pronunţe plenul asupra reluării acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici