Ponta: Staff-urile candidaţilor au convenit ca dezbaterea să aibă loc miercuri la Parlament

Purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale a PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi seară, că staff-urile de campanie au convenit asupra orei 20.00 pentru dezbaterea de miercuri cu cei mai importanţi candidaţi la alegerile prezidenţiale, locaţia urmând să fie Palatul Parlamentului.

27 afișări
Imaginea articolului Ponta: Staff-urile candidaţilor au convenit ca dezbaterea să aibă loc miercuri la Parlament

Ponta: Staff-urile candidaţilor au convenit ca dezbaterea să aibă loc miercuri la Parlament (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Ora am schimbat-o. Am înţeles că domnul Antonescu soseşte în Bucureşti de abia după ora 19,30 şi atunci cu ora 20.00 suntem toţi de acord, la Palatul Parlamentului", a spus Victor Ponta, la Antena 3.

Social-democratul a explicat că staff-urile nu s-au înţeles încă asupra formulei în care va avea loc dezbaterea, în discuţie fiind două variante.

"Preliminar au mai rămas două variante: a PDL, care doreşte o întâlnire cu primii trei candidaţi şi varianta noastră, ca pe lângă cei trei să mai fie cel puţin şi Kelemen Hunor şi Sorin Oprescu, dacă nu şi alţii. Cea cu cinci nu este agreată de colegii de la PDL. Dacă nu poate avea loc confruntare numai între Mircea Geoană şi Traian Băsescu, atunci cu cinci. Noi lansasem această provocare", a precizat Ponta.

Solicitat să precizeze dacă s-au stabilit moderatorii întâlnirii, ca aceştia să fie de la GDS ori SAR, aşa cum ar fi propus staff-ul lui Traian Băsescu, Ponta a spus că nu s-a discutat nimic despre moderatori, menţionând că propunerea PDL viza organizatorii, nu moderatorii.

Liderul PNL, Crin Antonescu, prezent în emisiunea televizată, a precizat că speră că cele două instituţii au ieşit din discuţie. "Dacă nu, ies eu din discuţie", a mai spus liderul PNL.

Întrebat de Crin Antonescu de ce nu se face o dezbatere în cinci, ci una în trei candidaţi, Ponta a spus că se face, dar "că varianta cu cinci candidaţi nu e agreată de colegii de la PDL".

Pe de altă parte, consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a afirmat că staff-urile au convenit doar asupra locului unde să aibă loc dezbaterea, respectiv Palatul Parlamentului, dar nu şi asupra orei la care să aibă loc întâlnirea.

"Noi am propus ca această confruntare să fie între primii trei clasaţi conform sondajelor de opinie - candidaţii PDL, PSD şi PNL. Am propus asta, cei de la PNL au acceptat, noi suntem de acord, practic urmează să aibă loc două dezbateri cu primii trei candidaţi clasaţi în sondaje mâine (miercuri - n.r.) şi vineri. PSD înţeleg că nu a dorit dezbaterea în trei candidaţi, dar ei se pot răzgândi până mâine, se pot răzgândi şi până vineri, deci e timp", a mai susţinut Lăzăroiu.

Şi Romeo Stavarache, şeful de campanie al lui Crin Antonescu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că staff-urile candidaţilor au stabilit organizarea a două dezbateri electorale, miercuri şi vineri, cu primii trei candidaţi clasaţi în sondaje.

Detaliile privind organizatorul, formatul şi moderatorul pentru dezbaterea de miercuri urmează să fie stabilite miercuri dimineaţa, a precizat el.

Staff-urile de campanie ale candidaţilor la Preşedinţie au mai avut o întâlnire în cursul zilei de marţi, fără a ajunge la un acord în privinţa organizării unei dezbateri electorale. Surse participante la discuţia de marţi au declarat, pentru MEDIAFAX, că negocierile au fost atunci întrerupte din cauză că staff-ul campaniei lui Traian Băsescu doreşte organizarea unei dezbateri la care să participe maximum trei candidaţi, cei mai bine plasaţi în sondajele de opinie.

Rectorul ASE, Ion Gheorghe Roşca, i-a adresat preşedintelui Traian Băsescu o scrisoare deschisă în care precizează că nu este membru sau simpatizant al niciunui partid politic şi îl invită să ia parte la dezbaterea de miercuri, de la ASE, dând asigurări de echidistanţă.

Candidatul independent la Preşedinţie Sorin Oprescu i-a acuzat, marţi, pe contracandidaţii săi Traian Băsescu şi Mircea Geoană că tratează cu aroganţă şi dezinteres organizarea unor dezbateri pe teme de interes public, apreciind că aceştia au motive întemeiate să se ascundă de opinia publică.

Oprescu şi-a reiterat disponibilitatea de a participa la orice dezbatere, pe orice teme de interes naţional, şi care să se desfăşorare într-un cadru serios, neutru, iar moderatorii să fie jurnalişti sau experţi, care să aibă o atitudine echidistantă şi imparţială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici