Staff-urile de campanie nu s-au înţeles în privinţa dezbaterii

Staff-urile de campanie ale candidaţilor la Preşedinţie nu au ajuns, marţi, la un acord în privinţa organizării unei dezbateri electorale, dar vor avea o nouă întâlnire la ora 18.00, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al campaniei PSD, Victor Ponta.

48 afișări
Imaginea articolului Staff-urile de campanie nu s-au înţeles în privinţa dezbaterii

Purtătorul de cuvânt al campaniei PSD Victor Ponta (Imagine: Mediafax Foto)

O întâlnire între staff-urile de campanie a avut loc, marţi, la ora 13.00, şi a durat aproximativ o oră şi jumătate, după ce nici luni nu s-a ajuns la un acord.

Surse participante la discuţia de marţi au declarat, pentru MEDIAFAX, că negocierile au fost întrerupte din cauză că staff-ul campaniei lui Traian Băsescu doreşte organizarea unei dezbateri la care să participe maximum trei candidaţi, cei mai bine plasaţi în sondajele de opinie.

Rectorul ASE, Ion Gheorghe Roşca, i-a adresat preşedintelui Traian Băsescu o scrisoare deschisă în care precizează că nu este membru sau simpatizant al niciunui partid politic şi îl invită să ia parte la dezbaterea de miercuri, de la ASE, dând asigurări de echidistanţă.

Candidatul independent la Preşedinţie Sorin Oprescu i-a acuzat, marţi, pe contracandidaţii săi Traian Băsescu şi Mircea Geoană că tratează cu aroganţă şi dezinteres organizarea unor dezbateri pe teme de interes public, apreciind că aceştia au motive întemeiate să se ascundă de opinia publică.

Oprescu şi-a reiterat disponibilitatea de a participa la orice dezbatere, pe orice teme de interes naţional, şi care să se desfăşorare într-un cadru serios, neutru, iar moderatorii să fie jurnalişti sau experţi, care să aibă o atitudine echidistantă şi imparţială.

Candidatul PNL la Preşedinţie, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că nu a primit invitaţie la dezbaterea electorală de miercuri de la ASE şi a precizat că el este disponibil să participe la o dezbatere cu oricâţi contracandidaţi, dar să fie cu moderatori din presă şi să nu se discute doar economie.

"Putem avea dezbateri în câţi se doreşte. Nu e vorba de a impune Băsescu o dezbatere sau de a impune Geoană o dezbatere. Geoană, cu această vestită dezbatere de la ASE, e singurul care încearcă să convoace, la o acţiune de partid, candidaţi ai altor partide. Eu nu am împotrivă să merg la ASE, dar ASE nu mi-a adresat nicio invitaţie. Eu nu mă prezint la convocarea domnului Geoană, mă pot prezenta la provocarea domnului Geoană", a declarat Antonescu, într-o conferinţă de presă.

Candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, a anunţat că a confirmat participarea la dezbaterea electorală de miercuri, de la ora 18.00, de la ASE.

"În urma primirii invitaţei din partea ASE ş a televiziunilor, Mircea Geoană, preşdintele PSD, confirmă participarea la dezbaterea cu candidaţii la Preşedinţia României, în ziua de miercuri, 18 noiembrie, ora 18.00. În acest sens, conform înţelegerii dintre organizatori şi staffurile candidaţilor, echipa de campanie a lui Mircea Geoană aşteaptă precizări în cursul acestei zile privind tematica şi modul de desfăşurare a dezbaterii", informează PSD.

Conform sursei citate, Mircea Geoană apreciază că această dezbatere este "utilă şi necesară", pentru corecta informare a publicului, privind viziunea candidaţilor asupra problemelor fundamentale cu care se confruntă societea românească.

Mircea Geoană apreciază că desfăşurarea dezbaterii, în prezenţa şi cu participarea reprezentaţilor mediului academic, adaugă acestei dezbateri un plus de calitate şi profesionalism.

Purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale a PSD, Victor Ponta, a declarat, luni seară, la Antena 3, că discuţiile pentru viitoare confruntări între candidaţii la alegerile prezidenţiale s-au oprit, pentru că staff-ul lui Traian Băsescu doreşte dezbatere doar între primii trei candidaţi.

Ponta a spus că vine de la o întâlnire cu membrii staff-urilor de campanie ale lui Traian Băsescu, Crin Antonescu, Sorin Oprescu, susţinând că staff-ul lui Băsescu a pus condiţia, pentru eventuale confruntări faţă în faţă, să nu participe decât cel mult trei candidaţi, primii clasaţi în sondaje.

Ponta a adăugat că discuţiile s-au oprit, astfel, pentru că partea social-democrată nu poate să le spună lui Kelemen Hunor sau lui Remus Cernea să nu participe la astfel de dezbateri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici