Ponta: Discuţiile referitoare la organizarea de dezbateri între candidaţi s-au oprit

Purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale a PSD, Victor Ponta, a declarat, luni seară, la Antena 3, că discuţiile pentru viitoare confruntări între candidaţii la alegerile prezidenţiale s-au oprit, pentru că staff-ul lui Traian Băsescu doreşte dezbatere doar între primii trei candidaţi.

21 afișări
Imaginea articolului Ponta: Discuţiile referitoare la organizarea de dezbateri între candidaţi s-au oprit

Ponta: Discuţiile referitoare la organizarea de dezbateri între candidaţi s-au oprit (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Ponta a spus că vine de la o întâlnire cu membrii staff-urilor de campanie ale lui Traian Băsescu, Crin Antonescu, Sorin Oprescu, susţinând că staff-ul lui Băsescu a pus condiţia, pentru eventuale confruntări faţă în faţă, să nu participe decât cel mult trei candidaţi, primii clasaţi în sondaje.

"Eu nu am vorbit cu Traian Băsescu, am vorbit cu cei din staff-ul lui şi au spus că maxim trei, primii trei", a afirmat el.

Ponta a adăugat că discuţiile s-au oprit, astfel, pentru că partea social-democrată nu poate să le spună lui Kelemen Hunor sau lui Remus Cernea să nu participe la astfel de dezbateri.

Pe de altă parte, Victor Ponta a susţinut că Traian Băsescu a minţit atunci când a spus că rectorul de la ASE este membru PSD şi din cauza aceasta nu ar putea participa la o dezbatere cu Geoană organizată la această instituţie.

El a precizat că rectorul Academiei de Studii Economice nu este membru PSD.

La rândul său, candidatul independent Sorin Oprescu a spus, la Antena 3, că, luni seară, în discuţia referitoare la organizarea unei eventuale confrunări între candidaţi, staff-ul lui Traian Băsescu s-a declarat împotriva unei participări a şefului statului la dezbateri la care să fie prezent şi primarul general al Capitalei.

"Staff-ul lui s-a declarat împotriva confruntărilor la care să fie şi Sorin Oprescu", a spus primarul general, afirmând că din aceasta înţelege că Traian Băsescu nu este de acord cu acest lucru, pentru că cei din staff sunt oameni de încredere ai preşedintelui.

Întrebat dacă se va duce la confruntarea de miercuri de la ASE, Oprescu a spus că nu l-a invitat nimeni.

Şi candidatul UDMR Kelemen Hunor a spus că, dacă va fi invitat la astfel de dezbateri, este dispus să participe.

Mircea Geoană a declarat, sâmbătă, că nu participă la dezbaterea de la Cluj-Napoca, respectându-şi programul de campanie stabilit la Brăila şi Tulcea şi a lansat invitaţia ca o confruntare între candidaţi să aibă loc miercuri, la Academia de Studii Economice din Bucureşti.

Geoană, a reluat, duminică, la Focşani, invitaţia către Traian Băsescu şi ceilalţi candidaţi la Preşedinţie de a participa, miercuri, la o dezbatere publică la ASE, care să fie transmisă în direct de televiziuni.

"Sper să fie o întâlnire extrem de serioasă, pentru că până la urmă oamenii aşteaptă un anumit tip de proiect pentru România, în care economicul, locurile de muncă, trebuie să capete un loc central. Probabil că ceilalţi candidaţi vor încerca să meargă cu acelaşi tip de mesaj, cu atacuri la persoană, ceartă şi gălceavă, acţiuni pe care eu le descurajez. De aceea îl invit pe domnul Băsescu şi pe ceilalţi candidaţi la funcţia de preşedinte la o astfel de discuţie, care să aibă loc miercuri, la Academia de Studii Economice Bucureşti. Sper ca toate televiziunile să poată transmite în direct o asemenea dezbatere şi cred ca de acolo să rezulte câteva soluţii", a declarat Mircea Geoană.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că nu se opune unei dezbateri cu Mircea Geoană şi Crin Antonescu, dar că aceasta nu poate avea loc ASE, pentru că rectorul acelei instituţii ar fi membru al PSD.

El a spus, răspunzând unei întrebări, că ar mai accepta o dezbatere în direct, inclusiv cu Antonescu şi cu Geoană, dar staff-urile trebuie să se pună de acord cu condiţiile.

"Spre exemplu, ce propune domnul Geoană, o dezbatere condusă de cel care răspunde de departamentul economic al PSD, condusă de rectorul de la ASE. E, nu merge nici chiar aşa, să îţi pui propriul membru de partid să conducă...", a spus Băsescu.

El a menţionat că staff-urile de campanie au discutat, luni, despre confruntările care urmează să aibă loc, dar a spus că el nu ştie detalii.

Rectorul ASE, Ion Roşca, a precizat, pentru cotidianul "Gândul", că nu face parte din niciun partid. Conform sursei citate, el a relatat că a aflat de la soţie că ASE va organiza dezbaterea, soţia aflând, la rândul ei, de la televizor.

"M-a sunat duminică seară doamna Andronescu şi m-a întrebat dacă sunt de acord cu o dezbatere la ASE. Am pus condiţia să participe cel puţin primii trei candidaţi, aşa cum reiese din sondaje", a relatat profesorul Roşca. El a precizat că ASE s-ar limita doar la a fi gazdă, nu se va ocupa de trimiterea invitaţiilor, ci se va limita la a pune la dispoziţie aula de 400 de locuri şi taloanele de acces în sală. ASE nu este implicată nici în formularea întrebărilor, nici în stabilirea temelor, a adăugat rectorul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici