Ponta: Toată lumea a uitat că Laura Kovesi a fost propusă şi de doi miniştri ai Guvernului Tăriceanu

Premierul Ponta apreciază că a procedat corect avansând propuneri pentru şefia parchetelor, chiar dacă nominalizarea Laurei Kovesi a fost controversată, şi remarcă faptul că "lumea a uitat" că aceasta a fost propusă anterior la Parchet de doi miniştri ai Guvernului condus de liberalul Tăriceanu.

681 afișări
Imaginea articolului Ponta: Toată lumea a uitat că Laura Kovesi a fost propusă şi de doi miniştri ai Guvernului Tăriceanu

Laura Codruta Kovesi (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Eu cred că am făcut bine, mi-am asumat o răspundere, aceea de a face propuneri. Am făcut nişte propuneri bune, chiar dacă propunerea cu Kovesi a fost controversată, legată de faptul că a ocupat o funcţie şi în vremea în care era preşedinte Traian Băsescu, şi Guvernul Tăriceanu de fapt. Asta a uitat toată lumea, că doamna Kovesi a fost propusă de doi miniştri ai Guvernului Tăriceanu", a spus Ponta la Prima TV.

Laura Kovesi, propusă de către premierul Victor Ponta, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, pentru conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), a fost numită în octombrie 2006 ca procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În octombrie 2009, când Guvernul era condus de Emil Boc (PDL), Kovesi a fost reînvestită în postul de procuror general, la propunerea ministrului Justiţiei Cătălin Predoiu, ministru şi în Guvernul Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici