Ponta: Toate legile de privatizare, ca Rompetrol, promulgate de Băsescu, dacă el a furat prin lege...

Toate legile de privatizare, inclusiv la Rompetrol, au fost promulgate de preşedintele Traian Băsescu, iar afirmaţia acestuia privind pierderea unor încasări de către stat este greşită, deoarece datoria companiei a fost convertită în acţiuni, iar Guvernul a pierdut procesul, afirmă premierul Ponta.

439 afișări
Imaginea articolului Ponta: Toate legile de privatizare, ca Rompetrol, promulgate de Băsescu, dacă el a furat prin lege...

Ponta: Toate legile de privatizare, ca Rompetrol, promulgate de Băsescu, dacă el a furat prin lege... (Imagine: Mediafax Foto)

"Vreau să spun că toate legile prin care s-au privatizat, inclusiv Rompetrol, au fost promulgate - ia ghiciţi de cine?-de preşedintele Traian Băsescu. Preşedintele se bazează, cumva în mod greşit sper, pe faptul că presa nu ştie că noi nu mai avem o datorie de încasat de la Rompetrol, pentru simplul motiv că acea datorie s-a convertit în acţiuni şi am pierdut procesul. Deci, preşedintele, treaba lui...", a spus Ponta.

Întrebat de jurnalişti cum comentează faptul că preşedintele vorbea despre un furt prin lege, premierul a reluat ideea că toate legile de privatizare au fost promulgate chiar de şeful statului.

"Toate legile de privatizare au fost promulgate de preşedintele Traian Băsescu. Dacă domnia sa a furat prin lege, sigur...", a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu îi place în activitatea Guvernului că se "continuă a se fura prin lege", ca pe vremea Guvernului Năstase, dând ca exemplu inclusiv memorandumul cu Rompetrol.

"Am făcut (premierul Ponta, n.r.) un aranjament cu Rompetrol, şi în loc să ne dea 580 de milioane de dolari, ne dă numai 200 de milioane, şi imediat m-am putut întâlni cu preşedintele kazah să-i raportez că am rezolvat problema Rompetrol. Păi, nu este în regulă. Eu m-am întâlnit cu preşedintele kazah acum doi ani şi am fost extrem de ferm în a-i spune că trebuie să ne plătească 580 de milioane de dolari! S-a dus, azi, premierul şi a spus «Frate, am rezolvat-o mai ieftin în Kazahstan»", a afirmat Băsescu la Digi 24.

El a argumentat că este "apă de ploaie" şi "fără nicio garanţie" angajamentul din memorandum privind crearea unui fond de investiţii de 1 miliard de dolari, la care kazahii să participe cu 800 de milioane, iar statul român cu 200 de milioane.

"N-am intrat în analiza memorandumului, care spune la un moment dat «Dar împreună statul român şi Rompetrol vor face un fond de un miliard» - fără nicio garanţie în memorandum. Deci apă de ploaie. Aşa cum nu se dau banii de la 200 de milioane la 580, de ce aş crede că vor veni kazahii cu 800 de milioane, să-i pună într-un fond de dezvoltare la care vine statul român cu 200 de milioane? O copilărie", a spus Băsescu.

Preşedintele a solicitat recent Parlamentului reexaminarea legii privind aprobarea acestui document, în sensul respingerii acestei legi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici