Ponta va prezenta la CN al PSD un raport de activitate al său şi al conducerii partidului

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, luni, după şedinţa BPN a PSD, că va prezenta, la Consiliul Naţional, convocat pentru 20-21 martie, un raport de activitate al său şi al conducerii formaţiunii.

286 afișări
Imaginea articolului Ponta va prezenta la CN al PSD un raport de activitate al său şi al conducerii partidului

Victor Ponta (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

”În ceea ce priveşte activitatea politică, am confirmat programul Consiliului Naţional din 20-21 martie, principalele teme fiind noul program politic al PSD cu care mergem în 2016 în alegeri, raportul de activitate al meu, al conducerii PSD, modificările la statut, alegerea noului preşedinte”(al CN, n.r.)”, a spus Ponta, luni, după şedinţa BPN.

El a arătat că BPN a stabilit ca termenul de depunere a candidaturilor pentru şefia CN să expire pe 15 martie, urmând ca acestea să fie validate pe 16 martie, într-o nouă şedinţă a BPN.

Ponta a mai spus că printre condiţiile pentru depunerea candidaturilor se numără susţinerea a cinci organizaţii, dar şi necesitatea de a avea o vechime de trei ani în partid.

Potrivit unor surse din PSD, până în momentul de faţă, cea care şi-a anunţat, în interiorul partidului, în mod clar intenţia de a candida la şefia Consiliului Naţional al PSD a fost Rovana Plumb. Plumb este vicepreşedinte al PSD şi preşedinte al Organizaţiei de Femei a partidului.

Un alt posibil candidat este primarul Iaşului, Gheorghe Nichita, care este şi vicepreşedinte al PSD şi care a mai candidat şi în trecut pentru această funcţie, concurându-l pe Adrian Năstase.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, este un alt nume vehiculat pe surse pentru o candidatură la preşedinţia acestui for.

Constantin Niţă şi Marian Oprişan sunt alţi doi vicepreşedinţi ai PSD al căror nume a fost vehiculat în partid pentru o eventuală candidatură la şefia Consiliului Naţional. Niţă şi Oprişan conduc, totodată, filialele din Braşov, respectiv Vrancea ale PSD. Oprişan este preşedinte al CJ Vrancea şi preşedinte al UNCJR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici