Ponta vrea să încheie un parteneriat strategic cu China

România îşi doreşte să încheie un parteneriat strategic cu China, prin care să fie asigurată o colaborare atât în domeniul politic, cât şi în cel economic, cultural şi educaţional, a declarat premierul Victor Ponta, la finalul discuţiilor avute cu preşedintele şi prim-ministrul chinez.

733 afișări
Imaginea articolului Ponta vrea să încheie un parteneriat strategic cu China

Ponta vrea să încheie un parteneriat strategic cu China (Imagine: Shutterstock)

"Ne-am dori - anul viitor sunt 65 de ani de relaţii diplomatice - să avem un parteneriat strategic şi cu China. Un asemenea parteneriat strategic presupune multe domenii, pornind de la colaborarea politică, evident cea economică care este cea de substanţă, dar şi culturală, educaţie şi alte domenii", a spus Ponta, aflat la Beijing.

El a adăugat că ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine va semna un memorandum de parteneriat cu Banca de Dezvoltare a Chinei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici