Predoiu: Discutăm în BPN al PDL condiţiile în care ar putea fi acceptată invitaţia lui Ponta

PDL va discuta în BPN al partidului condiţiile în care acceptă invitaţia făcută de premierul Victor Ponta la o discuţie pe tema măsurilor economice, a declarat, marţi, prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu.

374 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Discutăm în BPN al PDL condiţiile în care ar putea fi acceptată invitaţia lui Ponta

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu (Imagine: Mihai Dăscălescu/Mediafax Foto)

"PDL va discuta în Biroul Politic Naţional condiţiile în care o astfel de invitaţie ar putea fi acceptată. De principiu, noi am cerut un dialog, dar în anumite condiţii pe care le vom discuta în BPN, pentru că nu dorim să facem un joc de imagine, noi nu vrem să intrăm în clădirea Guvernului să ne facem poze cu domnul Ponta, noi vrem realmente să impunem politici de dreapta, vrem să salvăm locuri de muncă", a precizat Predoiu, într-o conferinţă de presă.

Cătălin Predoiu a spus pe de o parte că invitaţia premierului adresată PDL este de fapt "un răspuns la presiunile democrat-liberalilor" şi "un succes al PDL, iar pe de altă parte prim-vicepreşedintele PDL a susţinut că această invitaţie reprezintă nişte vorbe aruncate la televizor de către primul ministru şi un joc de imagine al premierului care încearcă să mute atenţia de la cazurile grave de corupţie pe care le are Guvernul către un aparent dialog constructiv.

Predoiu a precizat că democrat-liberalii vor "o solicitare serioasă" şi aşteaptă "detalii profesioniste" din partea premierului pe tema invitaţiei adresate PDL.

"De principiu, noi am cerut un dialog. Problema e în ce condiţii? Ce vreţi să discutăm? Vreţi să luaţi măsuri de dreapta ... Dacă Guvernul garantează că va obţine sprijin politic, că e serios în acest dialog, dacă recunoaşte «suntem incapabili, vrem să discutăm cu opoziţia». Domnul Ponta a aruncat două vorbe la locul dumnealui de muncă, la talk show la televizor. Îl aşteptăm şi la locul de muncă de la Guvern să explice în ce condiţii doreşte acest dialog, care e agenda concretă, care sunt temele, cine va participa, să trimită frumos o solicitare către BPN. Noi suntem gata la dialog pentru impunerea acestor măsuri. Ce am văzut a fost o vorbă aruncată la televizor. Vrem o solicitare serioasă, aşteptăm detalii profesioniste, nu se guvernează prin televizor", a mai spus Cătălin Predoiu.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că PDL va răspunde invitaţiei primului ministru de a discuta pe măsuri economice pentru sprijinirea mediului privat din România şi dezvoltarea clasei de mijloc şi a arătat că premierul "caută soluţii la opoziţie".

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că USL încurajează dialogul cu opoziţia, în special pe teme economice, fiind dispusă să aibă întâlniri cu reprezentanţii opoziţiei pentru a discuta propunerile avansate de aceasta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici