Predoiu face apel la forţele politice de dreapta să facă zid în jurul justiţiei

Candidatul PDL la Preşedinţie, Cătălin Predoiu, face apel la ceilalţi prezidenţiabili de dreapta, Klaus Iohannis, Cristian Diaconescu, Mihai Răzvan Ungureanu, să vină alături de el şi să-şi unească forţele "pentru a păstra intact tot ce s-a câştigat în ultimii ani pentru independenţa justiţiei".

587 afișări
Imaginea articolului Predoiu face apel la forţele politice de dreapta să facă zid în jurul justiţiei

Catalin Predoiu (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

"Fac un apel către toate forţele politice de pe partea dreaptă să facem zid în jurul justiţiei faţă de toţi cei care o atacă, să urmărim aceleaşi valori care au adus România în UE şi în lumea euroatlantică, să ne unim forţele pentru a da o ripostă clară tuturor celor care profită de orice proces judiciar pentru a urmări acapararea justiţiei", a spus Predoiu, vineri, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că există declaraţii publice în care atât premierul Victor Ponta, cât şi Dan Voiculescu vorbesc despre controlul justiţiei.

"Iată cheia în care trebuie privite toate evenimentele din ultimele zile şi aş putea spune din 2012 şi până astăzi. Fac de asemenea un apel către toţi prezidenţiabilii de dreapta, declaraţi sau cei care evaluează o candidatură, către domnul Iohannis, către domnul Diaconescu, către domnul Ungureanu, să vină alături de mine şi să unim forţele pentru a păstra neabătut, intact, tot ceea ce s-a câştigat în ultimii ani pentru idependenţa justiţiei, pentru parcursul euroatlantic al României. Numai împreună vom reuşi, indiferent cine va ajunge la Cotroceni. Alternativa este acapararea ţării de către forţe care stau şi folosesc lumea interlopă, de către forţe care nu şi-au dorit şi nu-şi doresc o justiţie independentă, de către forţe care nu vor ca drumul României pe consolidarea statutului euroatlantic să continue", a adăugat Cătălin Predoiu.

Liderul PDL arătând că justiţia trebuie să-şi facă până la capăt datoria, indiferent de persoane, pentru că nimeni nu e mai presus de lege.

Predoiu a apreciat că al doilea plan în acest caz este de atac al justiţiei "pe care din nou mafia din România îl lansează pe fondul procesului judiciar".

"Atacurile făcute ieri la adresa procurorului general al DNA Laura Kovesi şi la adresa preşedintei ICCJ, Livia Stanciu, ne arată că sunt forţe care urmăresc nu numai aflarea adevărului, ci profită de această oportunitate pentru a-şi urmări interesele. În România se duce un război continuu între mafie şi justiţie", a apreciat Cătălin Predoiu.

El a spus că are încredere în justiţie, în profesionalismul DNA şi al ICCJ şi este convins că atât procurorul şef al DNA, Laura Kovesi, cât şi preşedinta ICCJ, Livia Stanciu, "vor rezista acestor atacuri şi că fiecare îşi va face datoria potrivit legii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici