Udrea: Ne dorim să susţinem un singur candidat al dreptei. Diaconescu este mai bun decât Predoiu, Iohannis

Preşedintele PMP, Elena Udrea, consideră că partidele de dreapta ar trebui să îl susţină pe Cristian Diaconescu drept candidat unic al dreptei la prezidenţiale, pentru că acesta, chiar dacă a fost membru al PSD, este mai bun decât candidatul PDL, Cătălin Predoiu, sau decât Klaus Iohannis.

307 afișări
Imaginea articolului Udrea: Ne dorim să susţinem un singur candidat al dreptei. Diaconescu este mai bun decât Predoiu, Iohannis

Cristian Diaconescu (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Elena Udrea a declarat, joi, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că, dacă nu va intra în turul al doilea la alegerile prezidenţiale candidatul PMP, va susţine candidatul altei formaţiuni de dreapta.

"Cu un candidat bun şi un partid puternic, poţi obţine un scor bun în turul întâi şi poţi intra în turul al doilea. Dacă nu va intra în turul al doilea candidatul nostru, vom susţine candidatul dreptei. Alianţa PNL-PDL s-a făcut pe un proiect anti-preşedinte şi cu marginalizarea electoratului PMP şi a lui Băsescu şi de aceea PMP merge pe drumul său. Ne dorim să susţinem un singur candidat al dreptei, dar asta înseamnă ca PDL şi PNL să susţină candidatul nostru, care e mai bun decât al PDL care în zece luni a scăzut în loc să crească şi decât Iohannis care, sub mitul de neamţ performant, constatăm că sunt lucruri ascunse care nu îi vor da şanse să intre în turul al doilea. Nu excludem varianta să mergem cu un singur candidat, însă cel mai probabil candidatul va fi cel pe care l-am propus noi", a spus Udrea.

Întrebată dacă reprezentantul PMP la prezidenţiale, Cristian Diaconescu, care provine din PSD, este cel mai bun reprezentant al dreptei, Udrea a spus că acesta a crezut în proiectul politic al lui Traian Băsescu.

"Cristian Diaconescu este un candidat mai bun, chiar şi venind dinspre PSD, decât cei care au participat la lovitura de stat din 2012 şi care reprezintă PNL, decât cei care s-au dezis de guvenarea Boc şi de cel care le-a fost partener, Traian Băsescu. Diaconescu este un om politic care a crezut în proiectul politic pentru România al lui Băsescu şi a fost alături de preşedinte. E de susţinut un candidat al PMP care a făcut parte din PSD, decât unul care s-a pretins a fi de dreapta şi a mers la braţ cu Ponta, a criticat-o pe Merkel, a încălcat Constituţia", a spus liderul PMP.

Conducerea PMP a validat, marţi, candidatura lui Cristian Diaconescu la alegerile prezidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici