Premierul finlandez divorţează după 19 ani de căsnicie. În urmă cu o lună, Sanna Marin a pierdut alegerile parlamentare

  • Premierul social-democrat finlandez Sanna Marin şi soţul ei, Markus Räikkönen, urmează să divorţeze după 19 ani de căsnicie, a anunţat politicianul miercuri pe Instagram.
  • Sanna Marin urmează să fie înlocuită de liberal-conservatorul Petteri Orpo.
  • Sanna Marin este considerată drept cel mai tânăr premier din istoria Finlandei.
1940 afișări
Imaginea articolului Premierul finlandez divorţează după 19 ani de căsnicie. În urmă cu o lună, Sanna Marin a pierdut alegerile parlamentare

Finnish Prime Minister's Office via AP

„Am solicitat divorţul împreună. Suntem recunoscători pentru 19 ani împreună şi fiica noastră iubită”, a scris Marin într-o poveste pe Instagram.

„Suntem încă cei mai buni prieteni, cool unul cu celălalt şi părinţi iubitori. Vom continua să petrecem timp împreună ca familia şi unul alături de altul”, a adăugat ea. 

Potrivit CNN, Räikkönen, un om de afaceri şi fost fotbalist profesionist, s-a căsătorit ceremonial în 2020 cu politicianul social-democrat după 15 ani de relaţie. 

Anunţul vine după ce Marin şi Partidul Social-Democrat Finlandez au pierdut alegerile parlamentare din Finlanda din aprilie, iar Partidul de Coaliţie Naţională (NCP) de dreapta de opoziţie revendică victoria. 

În prezent, ea este prim-ministru interimar până când se poate forma un nou guvern de coaliţie alcătuit din liberal-conservatorii de centru dreapta şi naţionaliştii finlandezi de extrema dreaptă. 

Deşi a depus eforturi ca ţara ei să adere la NATO şi a sprijinit Ucraina în faţa agresiunii ruse după ani de neutralitate, premierul a fost criticat din cauza reformelor sociale şi  s-a confruntat cu critici pentru petreceri şi cheltuielile publice mari ale guvernului ei.

Cea mai tânără politiciană care a îndeplinit funcţia de premier din istoria Finlandei a fost nevoită anul trecut să-şi facă un test de drogur după ce o filmare cu ea de la petrecere a fost publicată pe internet şi a devenit ţinta acuzaţiilor. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici