Premierul Florin Cîţu: Legea bugetului a fost finalizată, iar ţinta de deficit rămâne la 7-7,1%. Sporurile vor fi plafonate

Legea bugetului a fost finalizată şi va fi publicată marţi sau miercuri dimineaţă, ţinta de deficit pentru 2021 fiind menţinută la 7-7,1%, a declarat luni premierul Florin Cîţu.

7651 afișări
Imaginea articolului Premierul Florin Cîţu: Legea bugetului a fost finalizată, iar ţinta de deficit rămâne la 7-7,1%. Sporurile vor fi plafonate

În ceea ce priveşte discuţiile legate de sporurile din sectorul bugetar, el a precizat că aceste sume vor fi deocamdată plafonate.

”Despre aceste amendamente vorbim, ele există, ori prin ordonanţă, ori vor fi în Parlament. E vorba de o plafonare în acest moment, dar urmează o Lege a salarizării care va lega sporurile de performanţă în sectorul bugetar".

De asemenea, Florin Cîţu a spus că nu a primit deocamdată  planurile de restructurare pe care le-a cerut în luna ianuarie de la directorii companiilor de stat.

"Restructurarea se poate face în două feluri: ori vin ei cu un program de restructurare, ori facem cum am făcut anul trecut, limităm subvenţiile numai către companiile care sunt profitabile şi celelalte trebuie să vină cu un plan de restructurare", a precizat Cîţu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici