Premierul Viorica Dăncilă anunţă lansarea oficială a Preşedinţiei Consiliului UE, la Bucureşti. Când sunt programate ceremoniile

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că joi şi vineri preşedinţii CE, Consiliului European şi PE vor veni în Bucureşti pentru lansarea oficială a Preşedinţiei Consiliului UE deţinută de România. Evenimentele vor avea loc la Ateneul Român şi la Palatului Victoria.

545 afișări
Imaginea articolului Premierul Viorica Dăncilă anunţă lansarea oficială a Preşedinţiei Consiliului UE, la Bucureşti. Când sunt programate ceremoniile

Premierul Viorica Dăncilă anunţă lansarea oficială a Preşedinţiei Consiliului UE, la Bucureşti. Când sunt programate cerremoniile

„Avem astăzi prima şedinţă de Guvern din acest an şi prima în noua calitate a Executivului de coordonator al întregului proces de exercitare a Preşedinţiei Consiliului UE. Este o onoare şi o responsabilitate pentru România, dar şi pentru echipa noastră guvernamentală. (...) Mâine (joi-n.r) şi vineri vom primi vizita preşedintelui Comisiei Europene, a preşedintelui Consiliului European, a preşedintelui Parlamentului European, a membrilor Colegiului Comisarilor Europeni şi împreună marca lansarea oficială, la Bucureşti, a Preşedinţiei Consiliului UE, deţinută de către România, în două clădiri simbolice pentru ţara noastră, mă refer la Ateneul Român şi Palatul Victoria”, a declarat Viorica Dăncilă, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.

Preşedintele CE Jean-Claude Juncker va efectua o vizită la Bucureşti în perioada 10-11 ianuarie cu prilejul începerii oficiale a Preşedinţiei române a Consiliului UE. Oficialul european va avea întrevederi cu Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, dar şi cu Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea.

Astfel preşedintele Comisiei Europene se va afla în Capitală, pe 10 şi 11 ianuarie, pentru a marca începerea oficială a Preşedinţiei române, ce va debuta cu un concert de deschidere începând cu ora 20.00, potrivit unui comunicat al reprezentanţei CE în România.

Şeful CE va susţine, joi, un discurs cu această ocazie. Discursuri vor ţine şi premierul Vasilica-Viorica Dăncilă, preşedintele Parlamentul European Antonio Tajani şi preşedintele Consiliului European Donald Tusk.

Preşedintele Comisiei Europene va avea, vineri, întâlniri bilaterale cu şeful statului şi ulterior cu premierul Viorica Dăncilă. Cele două reuniuni vor fi urmate de conferinţe de presă.

Astfel, de la ora 10.30, Jean-Claude Juncker va susţine o conferinţă de presă, alături de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, iar de la 12.30 va avea la Palatul Victoria o conferinţă de presă alături de premierul Viorica Dăncilă.

Agenda vizitei oficialului european, include şi întâlniri cu preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.

Vineri, 11 ianuarie, Colegiul Comisarilor va avea întâlniri cu preşedintele României şi prim-ministrul României, pentru a discuta despre priorităţile Preşedinţiei române.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici