Video Premierul Viorica Dăncilă, în zonele afectate de inundaţii: Trebuie să punem la bătaie fondurile pe care le avem

Guvernul a anunţat luni că premierul Viorica Dăncilă, alături de membri ai Executivului, se deplasează în mai multe zone afectate de inundaţii din judeţele Buzău, Bacău, Covasna, Braşov, pentru a evalua pagubele şi a identifica cele mai rapide soluţii de sprijinire a oamenilor.

510 afișări

Premierul Viorica Dăncilă spune că Guvernul trebuie să pună la bătaie fondurile pe care le are pentru a-i ajuta pe cei afectaţi de inundaţii.

Dăncilă a spus luni, în judeţul Buzău, că membrii Executivului vor să grăbească evaluarea pagubelor.

”Prezenţa noastră aici ne face să avem o ideea asupra a ceea ce s-a întâmplat, vrem să vorbim şi cu oamenii. (...) Trebuie să ne gândim la tot ceea ce s-a întâmplat şi să accesăm toate pârghiile”, a spus Dăncilă.

Întrebată dacă există fonduri de urgenţă, premierul a răspuns că guvernanţii intenţionează să apeleze şi la fondul de solidaritate, însă până când se va întâmpla acest lucru trebuie să pună la bătaie fondurile pe care le au, în aşa fel încât oamenii să aibă un ajutor imediat.

Citeşte şi: Inundaţii

Premierul Viorica Dăncilă, alături de membri ai Executivului, se deplasează în mai multe zone afectate de inundaţii din judeţele Buzău, Bacău, Covasna, Braşov, pentru a evalua pagubele şi a identifica cele mai rapide soluţii de sprijinire a oamenilor.

Premierul este însoţit de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Transporturilor, Lucian Şova şi ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Cinci tronsoane de drumuri naţionale din judeţele Covasna, Harghita, Neamţ, Suceava şi Vâlcea mai sunt blocate luni dimineaţă din cauza inundaţiilor.

Traficul feroviar este afectat în judeţele Braşov, Teleorman şi Vâlcea. Potrivit ultimului bilanţ transmis de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), au fost inundate 255 de case, peste 530 de curţi, 14 tronsoane de drum naţional, iar peste 760 de persoane au fost salvate de către autorităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici