Kelemen reacţionează la declaraţiile lui Orban: A intrat pe scenă prost, fără regizor. Ceea ce face e manelism politic

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, reacţionează la declaraţiile liderului PNL făcute la Galaţi, spunând că Orban a intrat pe scenă prost, „cu fabulaţii”, fără un regizor care să îi atragă atenţia să lase loc de bună ziua. „În loc să-aşi asume eşecul moţiunii, face manelism politic”, a spus Kelemen.

1549 afișări
Imaginea articolului Kelemen reacţionează la declaraţiile lui Orban: A intrat pe scenă prost, fără regizor. Ceea ce face e manelism politic

Kelemen: Orban a intrat pe scenă prost, fără regizor; ceea ce face e manelism politic

„Văd că dl. Ludovic Orban insistă pe acest subiect, a intrat pe scenă prost, brutal, cu fabulaţii şi nu are un regizor care să îi atragă atenţia că e bine să laşi loc de bună ziua, că peste 5 - 6 luni va veni iar să ceară cele 60 de voturi inexistente ale UDMR. Dar dacă nu laşi loc de bună ziua va fi greu în perspectivă. Dar să o luăm pedagogic, UDMR are 30 de voturi şi nu ştiu ce înţelege dl. Orban prin negociere. Îl rog să citească ce scrie în DEX despre negociere, că dacă aşa a negociat cu parlamentarii PSD cum a negociat şi cu mine şi cu alţii, nu mă mir că nimeni nu vrea să colaboreze cu el, nu este nicio surpriză”, a declarat, duminică seara, pentru MEDIAFAX, Kelemen Hunor.

Liderul maghiar a adăugat că are o singură concluzie la tot ceea ce se întâmplă: ”e vorba de manelism politic curat ce face dl. Orban şi noi nu putem coborî la nivelul manelismului politic”.

În opinia lui Kelemen, Orban ar trebui să îşi asume eşecul moţiunii, în loc să dea vina pe UDMR.

„Mai bine îşi asumă dl. Orban eşecul moţiunii, asta e viaţa, se întâmplă oricui, nu e o catastrofă, nu să dai vina pe UDMR, să nu ştii să faci calcule, să nu poţi să spui ce ai negociat, cu cine ai negociat. Cu mine nu a negociat, nici cu alţii, poate a băut o cafea şi cu alţii şi a zis <votaţi-ne moţiunea de cenzură şi va fi bine>, dar asta nu e negociere. De atâta vreme dl. Orban nu ştie că UDMR are doar 30 de parlamentari, dânsul nu ştie să calculeze, nu ştie matematică. De fiecare dată, cu dl. Orban am luat-o pedagogic, explicându-i cât fac 2 plus 2, cât fac 152 plus 30, şi mai departe cum mergem, dar văd că domnia sa nu înţelege nici aceste chestiuni simple”, a spus Kelemen.

Ludovic Orban a declarat duminică, la o conferinţă de presă susţinută în Galaţi, că principalii vinovaţi pentru eşecul moţiunii de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă sunt parlamentarii UDMR.

„UDMR a fost factorul decisiv în nereuşita acestei moţiuni. Eu cred că, dacă în dimineaţa în care au anunţat că nu participă la vot, cei de la UDMR spuneau că îşi lasă membrii să participe la şedinţă, votau cel puţin 50-60 de parlamentari UDMR moţiunea. Este mare nemulţumirea la adresa PSD şi nu o spun din poveşti, ci din negocierile pe care le-am avut în ultimele trei săptămâni. Am vorbit cu numeroşi parlamentari ai puterii, inclusiv starea de nemulţumire între parlamentarii UDMR este foarte mare. Minoritatea maghiară este mai nemulţumită de guvernarea Dragnea-Dăncilă decât românii, pentru că românii votează cu PSD pentru că au ochelari de cal. Provoacă o profundă nemulţumire în rândul cetăţenilor români de etnie maghiară poziţionarea UDMR alături de Dragnea şi Dăncilă”, a spus Orban.

Întrebat dacă UDMR şi PSD au vorbit despre oficializarea limbii maghiare în România, Ludovic Orban a declarat că nu ştie cu exactitate ce au negociat liderii celor două formaţiuni politice: „Nu ştim ce s-a negociat, doar ce s-a aflat pe surse, dar cu siguranţă după discuţiile pe care le-am avut împreună, domnul Hunor s-a dus la domnul Dragnea. Nu ştim ce au discutat dar, probabil, domnul Dragnea le-a promis lucruri pe care eu nu le-aş fi promis niciodată. Sunt lucururi care nu pot fi negociate”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici