Preşedintele Băsescu a avut o întâlnire cu Boc la Palatul Cotroceni

Întâlnirea dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc, care a avut loc duminică la Palatul Cotroceni, s-a încheiat, tema discuţiilor fiiind legată de situaţia Ministerului Finanţelor.

13 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Băsescu a avut o întâlnire cu Boc la Palatul Cotroceni

Preşedintele Băsescu a avut o întâlnire cu Boc la Palatul Cotroceni (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Premierul Boc a ajuns la Cotroceni în jurul orei 12.00, neînsoţit de coloană oficială şi a plecat înainte de ora 16.00.

La această întâlnire presa nu a avut acces.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Pro TV, că în cursul zilei va avea o întâlnire cu premierul, pentru discuţii legate de situaţia de la Ministerul Finanţelor, opinând că Garda Financiară, care are sarcina de a urmări acte criminale, ar trebui mutată la Ministerul de Interne.

"Mişcarea de la Ministerul Finanţelor mi-a atras atenţia asupra unui lucru care trebuie discutat. Vă pot spune că azi am o întâlnire cu premierul pentru discuţii pe această temă. Spre exemplu, 30 oameni. Vin şi mă întreb: ce caută Garda Financiară la Ministerul de Finanţe, când ea are, în principal, sarcina să urmărească acte criminale, deci acţiuni penale. Trebuie mutată probabil la Ministerul de Interne. De ce stăm cu recuperarea creanţelor către stat la un sistem ancrasat şi de multe ori corupt? De ce nu dăm la executorii judecătoreşti recuperarea creanţelor", a declarat Traian Băsescu.

El a precizat că se gândeşte la executori judecătoreşti şi firme private autorizate.

"Unui executor judecătoresc îi spui: ai 10% din recuperări. Vă asigur că va fi mult mai eficient", a conchis şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a mai declarat, la Pro TV, că fostul ministru al Finanţelor Gheorghe Pogea i-a ascuns premierului existenţa sistemului de acordare a stimulentelor, menţionând că Emil Boc a aflat de acesta o dată cu scandalul de la Finanţe.

Sute de angajaţi din Ministerul Finanţelor şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) au declanşat miercuri un protest spontan, nemulţumiţi că nu aprimit în ultimele două luni stimulente financiare. Ulterior, protestul s-a extins la nivelul întregii ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici