Băsescu: Pogea i-a ascuns premierului existenţa stimulentelor la Ministerul Finanţelor

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Pro TV, că fostul ministru al Finanţelor Gheorghe Pogea i-a ascuns premierului existenţa sistemului de acordare a stimulentelor, menţionând că Emil Boc a aflat de acesta o dată cu scandalul de la Finanţe.

41 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Pogea i-a ascuns premierului existenţa stimulentelor la Ministerul Finanţelor

Băsescu: Pogea i-a ascuns premierului existenţa stimulentelor la Ministerul Finanţelor (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Întrebat cine este responsabil pentru faptul că nu au fost incluse câteva luni stimulentele în grila de salarizare, şeful statului a răspuns: "Miniştri de Finanţe. Deci, în şedinţa de Guvern când s-a stabilit comasarea sporurilor cu salariile şi această grilă provizorie de salarizare, care funcţionează pentru 2010 să fie unificată să spunem, ministrul de Finnaţe al acelui moment i-a ascuns premierului existenţa acestui sistem".

Întrebat dacă se referă la Sebastian Vlădescu, şeful statului a negat.

"Nu. Pogea era ministru de Finanţe când s-a făcut comasarea sporurilor", a adăugat Băsescu.

El a mai spus că Emil Boc a aflat de stimulentele acordate în timpul protestelor, în timp ce el ştia "cu vreo două luni înainte".

"Boc a aflat acum, o dată cu scandalul, iar eu am aflat cu vreo două luni înainte de acest lucru şi l-am avertizat pe ministrul de Finanţe să nu mai facă plăţi nediscriminatorii în aşa-zisul sistem de stimulente şi să introducă criteriul de performanţă. N-a făcut-o", a spus Băsescu la Pro TV.

El a mai arătat, răspunzând unei întrebări, că angajaţii ministerului Administraţiei şi Internelor, precum şi cei ai ministerului de Finanţe, sunt în stradă din cauza rezistenţei sistemului la reformă.

"Este rezistenţa sistemul de stat la reformă. Am anticipat-o. Anticipez mişcări şi mai consistente în perioada următoare. Obligaţia mea şi a Guvernului este să reformăm statul", a arătat şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici