Preşedintele Camerei Comunelor a Marii Britanii: România este în prezent chiar în nucleul familiei europene, acolo îi este locul

Preşedintele Camerei Comunelor a Marii Britanii, John Bercow, a afirmat, miercuri, în faţa Camerei Deputaţilor, că România este în nucleul familiei europene, Marea Britanie consideră că acolo îi este locul şi că ţara noastră trebuie să aibă parte de cetăţenie de primă clasă.

208 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Camerei Comunelor a Marii Britanii: România este în prezent chiar în nucleul familiei europene, acolo îi este locul

Preşedintele Camerei Comunelor a Marii Britanii: România este în prezent chiar în nucleul familiei europene, acolo îi este locul (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"România este în prezent chiar în nucleul familiei europene, acolo îi este locul şi este o mare plăcere pentru mine să spun acest lucru şi să văd acest lucru. Aici trebuie să avem parte de o cetăţenie de primă clasă într-o ţară de primă clasă, într-un continent de primă clasă. Foarte bine aceste lucruri le pot face miniştrii, dar cele mai multe vor fi puse la punct de parlamentari. Avem de a face aici cu parlamentari extraordinari într-o ţară minunată", le-a spus deputaţilor români John Bercow, care a rostit un discurs în plenul Camerei Deputaţilor.

El a arătat că românii admiră, probabil, istoria britanicilor, dar britanicii "în tăcere" admiră vitalitatea României, arătând că există posibilitatea de a construi ceva nou într-o nouă democraţie.

"Parlamentul nostru vede România ca pe un partener deplin şi dinamic şi egal în UE şi în instituţiile internaţionale din care facem parte cu toţii. Parteneriatul nostru în NATO este de o importanţă supremă. Sunteţi prieteni de încredere, sunteţi prieteni solizi pe care ne putem baza şi puteţi fi siguri că prietenia este foarte apreciată", le-a mai spus Bercow deputaţilor români.

El a adăugat că Marea Britanie şi britanicii doresc să facă să funcţioneze acest parteneriat şi o relaţie mult mai profundă.

Bercow a vorbit despre importanţa continuării reformelor, de introducerea de noi tehnologii de comunicare cu cetăţenii, arătând că este important ca parlamentarii să nu piardă contacul cu cetăţenii şi că comunice în special cu tinerii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici