Preşedintele Parlamentului ungar, Laszlo Kover, la Târgu Mureş: Maghiarii sunt "valoare", nu "risc" pentru România, un aliat al Ungariei

Bucureştiul va înţelege în viitor că etnicii maghiari reprezintă o "valoare" mai degrabă decât un "risc", a afirmat miercuri, la Târgu Mureş, Laszlo Kover, preşedintele Parlamentului ungar, dând asigurări că Ungaria şi România sunt aliaţi, nu duşmani, informează MTI.

1157 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Parlamentului ungar, Laszlo Kover, la Târgu Mureş: Maghiarii sunt "valoare", nu "risc" pentru România, un aliat al Ungariei

Preşedintele Parlamentului ungar, Laszlo Kover, la Târgu Mureş: Maghiarii sunt "valoare", nu "risc" pentru România, un aliat al Ungariei

România poate că va înţelege în viitor că etnicii maghiari sunt o "valoare" mai degrabă decât "un risc", a declarat Lazslo Kover, potrivit MTI, într-un discurs rostit la un festival cultural desfăşurat în oraşul Târgu Mureş.

Ungaria este un aliat, nu un duşman al României, a adăugat Kover, notând că cele două ţări împărtăşesc valori şi interese.

"Serbia a înţeles aceste lucruri, iar Slovacia ajunge la această concluzie; suntem încrezători că acelaşi lucru se va întâmpla în România, mai devreme ori mai târziu", a subliniat Kover.

Preşedintele Parlamentului ungar a precizat că numărul membrilor comunităţii maghiare din România se diminuează, atribuind această situaţie atitudinii "antiungare" a elitei politice. O altă cauză o reprezintă "politicile deficitare ale Ungariei faţă de etnicii maghiari din străinătate sau lipsei acestor politici", a insistat Kover, apreciind că situaţia etnicilor maghiari se poate îmbunătăţi dacă România îşi va da seama că menţinerea valorilor în "Bazinul carpatic şi în estul Europei reprezintă o provocare comună pentru popoarele din regiune".

Laszlo Kover le-a recomandat etnicilor maghiari să participe la alegerile parlamentare din România şi să voteze partidele maghiare. "Nimeni altcineva nu va susţine interesele maghiarilor în Parlamentul de la Bucureşti dacă nu o fac maghiarii înşişi, iar o prezenţă a maghiarilor în viaţa politică din România ar putea contribui şi la îmbunătăţirea relaţiilor României cu Ungaria", a spus Kover.

Preşedintele Parlamentului de la Budapesta i-a încurajat pe maghiarii din România care au şi cetăţenie ungară să voteze în referendumul organizat de Ungaria pe tema cotelor de distribuire a refugiaţilor stabilite de Uniunea Europeană. "Trebuie să voteze împotriva distribuirii forţate a imigranţilor de către UE", a încheiat Laszlo Kover.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici