Preşedintele PPE: Le reamintesc Socialiştilor Europeni că Ponta a mers la Bruxelles în ciuda deciziei CC

Preşedintele Partidului Popular European (PPE), Wilfried Martens, le aminteşte Socialiştilor Europeni, care afirmau, joi, că PPE face apeluri doar la Guvernul român, nu şi la Traian Băsescu şi PDL, că premierul Victor Ponta a reprezentat România la Consiliul Euroepan în ciuda deciziei clare a CC.

703 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PPE: Le reamintesc Socialiştilor Europeni că Ponta a mers la Bruxelles în ciuda deciziei CC

Victor Ponta (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"În ceea ce priveşte atacurile Socialiştilor Europeni asupra PPE şi a conducerii sale, preşedintele Martens a subliniat: «În România, că în orice alt stat membru, trebuie să distingem între acei actori care respectă statul de drept şi aceia care nu îl respectă. Doresc să reamintesc Socialiştilor Europeni că Primul-ministru Ponta a reprezentat România la Consiliul European în ciuda deciziei clare a Curţii Constituţionale, care a afirmat că preşedintele Băsescu are dreptul să reprezinte România»", se arată într-un comunicat remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

Liderul grupului S&D din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a făcut, joi, un apel către administraţia de la Bucureşti, dar şi faţă de liderii europeni, pentru a lua o poziţie clară faţă de apărarea democraţiei şi a statului de drept, acuzând PPE că nu reacţionează în cazul lui Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici