Lideri PSD îi cer lui Zgonea demisia din toate funcţiile deţinute în partid: "Măreţia lui nu poate fi digerată de oamenii de rând, poate scăpăm de el"

Preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că numărul doi din partid, Valeriu Zgonea, ar trebui să-şi dea demisia din toate funcţiile deţinute în PSD în urma conflictului pe tema rămânerii lui Liviu Dragnea în fruntea formaţiunii. Totodată, preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, ironic, că “măreţia lui Valeriu Zgonea nu poate fi digerată de oamenii de rând, aşa că, poate, scăpăm de el”.

3177 afișări
Imaginea articolului Lideri PSD îi cer lui Zgonea demisia din toate funcţiile deţinute în partid: "Măreţia lui nu poate fi digerată de oamenii de rând, poate scăpăm de el"

Lideri PSD îi cer lui Zgonea demisia din toate funcţiile deţinute în partid: "Măreţia lui nu poate fi digerată de oamenii de rând, poate scăpăm de el"

''Eu cred că Zgonea ar trebui să-şi dea demisia din toate funcţiile deţinute în partid'', a spus el pentru MEDIAFAX.

Paul Stănescu a subliniat că sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul Referendumului este nedreaptă, iar în 2012 Liviu Dragnea nu a făcut cu nimic mai mult decât toţi membrii USL de la acea vreme.

''Eu cred că Valeriu Zgonea ar trebui să-şi dea demisia din toate funcţiile deţinute în partid pentru poziţia pe care a luat-o vizavi de preşedintele PSD, după hotărârea nedreaptă care a fost dată. Condamnarea la doi ani cu suspendare în dosarul Referendumului este nedreapă şi susţin în continuare acest lucru pentru că Dragnea a făcut ceea ce au făcut toţi membrii de partid PNL, PSD şi PC. Cu toţii am făcut acelaşi lucru'', a afirmat Paul Stănescu.

Preşedintele PSD Olt a susţinut că Liviu Dragnea ar trebui să continue la şefia partidului, arătând că această opine este împărtăşită de majoritatea social-democraţilor.

''Dragnea trebuie să rămână în continuare la conducerea partidului. În afară de Zgonea, toţi membrii BPN, preşedinţii de organizaţii, primarii din judeţe pe care i-am contactat susţin că Dragnea trebuie să rămână pentru că e o hotărâre care e nedreaptă'', a mai spus Stănescu.

Liderul PSD Vaslui: Măreţia lui Zgonea nu poate fi digerată de oamenii de rând, poate scăpăm de el

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat duminică, ironic, că “măreţia lui Valeriu Zgonea nu poate fi digerată de oamenii de rând, aşa că, poate, scăpăm de el”, făcând referire la scandalul dintre preşedintele PSD Liviu Dragnea şi Valeriu Zgonea.

“Domnul Dragnea este într-o situaţie foarte dificilă. De fapt eu cred că toate partidele sunt într-o situaţia dificilă. Urmează să facem campanie prin semne. Dacă vorbim, o încurcăm rău de tot", a declarat duminică, Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui, pentru MEDIAFAX.

Legat de scandalul dintre Valeriu Zgonea şi Liviu Dragnea, Dumitru Buzatu a afirmat, ironic, că "domnul Valeriu Zgonea este un om politic a cărui măreţie nu o putem noi digera, oamenii de rând, mai bine spus, nu-l merităm aşa că, poate scăpăm de el”, a mai spus Dumitru Buzatu, pentru MEDIAFAX.

În cadrul şedinţei Comitetului Executiv de vineri, Zgonea i-a cerut lui Dragnea să se retragă, au relatat surse din PSD pentru MEDIAFAX. Totodată, numărul 2 din PSD a încercat să forţeze o şedinţă a Comitetului Executiv care să convoace un congres al partidului. Liderii organizaţiilor PSD au fost însă solidari cu Liviu Dragnea.

După întâlnirea cu toţi liderii aflaţi în sediul central al partidului, în timp ce aceştia îl aşteptau pe preşedintele PSD în faţa camerelor de filmat, Liviu Dragnea şi Valeriu Zgonea au discutat separat. Ulterior, Zgonea a părăsit furios sediul PSD şi a declarat că se gândeşte până luni dacă renunţă la toate funcţiile din partid.

Ulterior, Zgonea a scris pe pagina sa de Facebook că ''viaţa ne-a demonstrat că ori de câte ori am fost duplicitari şi pasivi faţă de dorinţele oamenilor, lumea ne-a sancţionat şi am pierdut alegerile. Şi nu e drept ca viitorul Partidului Social Democrat să fie periclitat din cauza unor interese personale/de grup. Avem o şansă istorică: să recâştigăm alegerile locale si parlamentare. Şi să guvernăm din nou ţara în interesul oamenilor. Vom câstiga alegerile locale pentru că am demonstrat seriozitate şi performanţă în ceea am facut în administraţia locală. Dar putem pierde definitiv încrederea oamenilor în marele proiect PSD. 2016 este anul victoriei sau al înfrângerii definitive pentru PSD. Depinde de noi toţi ce ne dorim şi ce alegere facem ...''.

De cealaltă parte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, că miercuri va convoca o şedinţă a Comitetului Executiv pentru a discuta la rece situaţia generată de condamnarea sa şi a susţinut că şi-a cerut el însuşi demisia după aflarea sentinţei, dar că nu poate face rău PSD şi ţării.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici