Preşedintele USR a anunţat când va lua partidul decizia privind candidatul la prezidenţiale

Preşedintele USR Dan Barna a declarat, marţi, că după alegerile europarlamentare din luna mai a acestui an, va fi luată, în cadrul partidului, o decizie cu privire la candidatul formaţiunii la alegerile prezidenţiale.

465 afișări
Imaginea articolului Preşedintele USR a anunţat când va lua partidul decizia privind candidatul la prezidenţiale

Preşedintele USR a anunţat când va lua partidul decizia privind candidatul la prezidenţiale

„Obiectivul zero pentru USR sunt europarlamentarele. Acolo vom avea un rezultat foarte bun, după care, în cadrul partidului, vom lua şi decizia privind candidatul nostru la prezidenţiale, lucru pe care l-am spus constant, din momentul în care am fost ales preşedinte al partidului”, a afirmat Dan Barna, marţi, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a anunţat încă din luna iunie a anului trecut candidatura pentru un nou mandat la Cotroceni.

Despre înscrierea în cursa pentru prezidenţiale, Dacian Cioloş a afirmat, în luna octombrie a anului precedent, că nu exclude posibilitatea să se înscrie în cursă, însă a dat de înţeles că încă nu a luat o hotărâre. Acesta a adăugat că nu şi-ar dori, printr-o astfel de decizie, să fragmenteze şi mai mult Opoziţia.

Referitor la acelaşi subiect, preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a spus că trebuie analizat dacă o candidatură comună PSD ALDE la prezidenţiale nu ar fi mai oportună decât doua candidaturi din partea formaţiunilor, dar susţine că un anunţ va fi făcut după o consultare în partide.

În schimb, Liviu Dragnea a afirmat, la final de an, întrebat despre o candidatură la alegerile prezidenţiale, că nu respinge nicio variantă, „nici cu mine, nici cu domnul Tăriceanu, nici cu altcineva”. Preşedintele PSD a precizat că trebui să fie în coaliţie o concluzie, într-un timp rezonabil, că trebuie să fie candidat unic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici