Preşedinţie: Cooperarea în zona de contrainformaţii, element cheie al parteneriatului România-SUA

Cooperarea în zona de contrainformaţii şi a instituţiilor de aplicare a legii, alături de colaborarea în plan militar, reprezintă un element cheie al parteneriatului strategic dintre România şi SUA, precizează Adminstraţia Prezidenţială, după întâlnirea preşedintelui Iohannis cu directorul FBI.

102 afișări
Imaginea articolului Preşedinţie: Cooperarea în zona de contrainformaţii, element cheie al parteneriatului România-SUA

Preşedintele Klaus Iohannis (Imagine: Andreea ALexandru/Mediafax Foto)

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, marţi, cu directorul FBI, James Comey.

"Vizita înaltului oficial american a reprezentat un bun prilej pentru trecerea în revistă a unor probleme de interes comun, în spiritul excelentei cooperări care există între serviciile de informaţii ale României şi FBI. România şi Statele Unite ale Americii trebuie să facă faţă unor noi provocări de securitate generate, spre exemplu, de terorism sau criminalitatea cibernetică şi, tocmai de aceea, serviciile de informaţii trebuie să fie pregătite să răspundă unor asemenea riscuri", se arată în comunicatul transmis de Adminstraţia Prezidenţială.

Sursa citată menţionează totodată că, "alături de colaborarea în plan militar, cooperarea în zona de contrainformaţii şi a instituţiilor de aplicare a legii reprezintă un element cheie al parteneriatului strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii".

În cadrul vizitei la Bucureşti, directorul FBI, James Comey, a avut de asemenea întrevederi cu premierul Victor Ponta şi cu noul director al SRI, Eduard Hellvig.

De asemenea, cu ocazia vizitei în România a directorului FBI, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a avut loc o întrevedere la care au participat procurorul general Tiberiu Niţu, procurorul-şef al DNA Codruţa Kovesi şi procurorul-şef adjunct al DIICOT Elena Hosu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici