Prezidenţiabilul ADN: Interesul lui Iohannis, un guvern şi un comisar agreat de Germania. Mureşan va ajunge premier | VIDEO

Cătălin Ivan a declarat, joi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că preşedintele Klaus Iohannis blochează numirea comisarului european din cauza intereselor străine. El a adăugat că cel mai probabil Iohannis îl va desemna în final pe Siegfried Mureşan premier, fiind „omul Germaniei”.

8135 afișări
Imaginea articolului Prezidenţiabilul ADN: Interesul lui Iohannis, un guvern şi un comisar agreat de Germania. Mureşan va ajunge premier | VIDEO

Prezidenţiabilul ADN: Interesul lui Iohannis, un guvern şi un comisar agreat de Germania. Mureşan va ajunge premier

„Klaus Iohannis blochează acum numirea comisarului dintr-un calcul foarte simplu, interesele străine îi spun că în momentul în care Klaus Iohannis are propriul guvern va numi un comisar agreat de cei din afară. Eu aş pune pariu că nu va fi Orban cel care va ajunge premier, ci eventual Siegfried Mureşan. Acesta este omul Germaniei la Bruxelles, nu omul României. În primul mandat am fost acolo, vă spun ca europarlamentar. Mureşan a venit de la Berlin, nu de la Bucureşti, a fost neinspirat pus de Băsescu pe listă, probabil tot la cerinţa celor de acolo, a ajuns în Parlamentul European, al dooua zi a fost numit purtător de cuvânt al PPE, cel mai mare grup politic din PE. Un om fără experienţă, era clar că nu a fost pus de România”, a declarat Cătălin Ivan, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu.

Candidatul ADN la prezidenţiale a adăugat că Iohannis vrea un Guvern agreat de Germania, şi un comisar european agreat tot de Germania.

„Acest -Guvern al meu-, Guvernul lui Klaus Iohannis, e unul pus tot de afară. Interesele sunt ca în România să existe un guvern agreat de Germania, cu un comisar agreat de Germania, pentru că şi la Bruxelles sunt jocuri de putere foarte multe. Cam acestea sunt interesele lui Klaus Iohannis. Toţi ceilalţi, dacă îi luăm rând pe rând, veţi vedea că nu au legptură cu România, ci cu poliţe care le au de plătit şi frustrări din trecut. Atfel România intră în criză politică în plină campanie electorală. Vine iarna, iarna sunt multe probleme. Noi nu avem guvern, buget sau o majoritate care să dea un guvern”, a adăugat Ivan.

El îl atacă pe Klaus Iohannis, precizând că şeful statului nu vrea să vorbească despre ce a făcut în cinci ani de mandat.

„În primul rând, Klaus Iohannis nu doreşte să se vorbească despre mandatul care s-a încheiat. Nu vrea să dea un raport de activitate. Au fost cinci ani de zile. Acest domn, care mai vrea un mandat, a mai avut cinci ani. De bun simţ este ca atunci când mai ceri un mandat să spui ce ai făcut în mandatul trecut. A avut mesajul -România lucrului bine făcut-. Păi lucrul bine făcut înseamnă să nu faci nimic. Sunt cinci ani de zile în care nu a făcut absolut nimic. Faptul că vine şi mai cere un mandat, e clar că îl pune într-o situaţie dificilă. Acum e -România normală-. Ca şi cum suntem anormali şi vom fi normali de acum încolo. În primul rând Klaus Iohannis nu doreşte să discute despre ceea ce s-a întâmplat în ultimii cinci ani de zile, nu vine la dezbateri, nu participă, nu există”, a subliniat Ivan.

Întrebat despre cum vede actuala situaţie politică, Ivan a susţinut că „este o fumigenă în cel mai clasic sens al cuvântului”.

Taguri:
ivan,
iohannis,
comisar

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici