Prim-ministrul Dacian Cioloş, la o dezbatere cu USR: Programul formaţiunii, foarte credibil pentru perioada următoare

Prim-ministrul Dacian Cioloş a participat miercuri la o dezbatere alături de candidaţii USR la alegerile din 11 decembrie, la finalul căreia a tras concluzia că programul de guvernare al formaţiunii conduse de Nicuşor Dan este ''foarte credibil pentru perioada următoare''.

621 afișări
Imaginea articolului Prim-ministrul Dacian Cioloş, la o dezbatere cu USR: Programul formaţiunii, foarte credibil pentru perioada următoare

Prim-ministrul Dacian Cioloş, la o dezbatere cu USR: Programul formaţiunii, foarte credibil pentru perioada următoare (Imagine:Marian Ilie/ Arhiva Mediafax Foto)

Dacian Cioloş le-a spus candidaţilor USR că şi-ar dori ca anul pe care l-a petrecut la Palatul Victoria să nu fi fost în zadar şi că ceea ce a început echipa de guvernare pe care o conduce va fi continuat, cu sau fără el prim-ministru.

''Un an este prea scurt pentru a venit cu reforme profunde şi pentru a duce la capăt reforme profunde (…) Dorinţa mea ar fi ca această experienţă acumulată cu oameni minunaţi să poată să fie utilizată şi valorificată în proiecte de guvernare pentru perioada viitoare. Din această dorinţă s-a născut Platforma România 100'', a subliniat premierul.

Întrebat de către candidaţii USR care ar fi principalele domenii în care România s-ar putea dezvolta în următorii patru ani, Cioloş a afirmat că, în primul rând, domeniile unde ţara noastră atrage investiţii: industria auto, industria agro-alimentară, IT, dar şi industriile culturale şi creative. Dar, a precizat prim-ministrul, ''dezvoltarea economică nu poate fi izolată de investiţiile în educaţie, sănătate, politici sociale şi infrastructură''.

Şeful Guvernul a menţionat că ar trebui prevăzută, în Constituţie, obligativitatea a de avea abordări bugetare multianuale pe cel puţin două domenii cruciale: educaţia şi sănătatea.

De asemenea, Dacian Cioloş le-a transmis celor de la USR că reformarea administraţiei publice trebuie făcută în primele şase luni ale anului viitor. ''Nu e vorba de dat afară oameni, ci de profesionalizarea administraţiei publice, depolitizarea acesteia'', a explicat premierul, întrebat care este principalul lucru pe care l-a învăţat după un an la Palatul Victoria . ''Avem nevoie de un moment zero în care să ne punem de acord cu toate partidele, fie de la putere, fie din opoziţie, pentru depolitizarea administraţiei publice'', a insistat Cioloş.

El a avut, la rândul său, o întrebare pentru cei de la USR - cum văd dezvoltarea mediului rural, având în vedere că sunt un partid cu rădăcini în urban.

''Îmi doresc să pot să valorific şi să susţin anumite idei, principii, valori care să poată să fie dezbătute inclusiv în această campanie electorală. Platforma România 100 nu se doreşte a fi un program de guvernare, aceasta este responsabilitatea partidelor politice care prezintă candidaţi. Mi-am dorit să structurez cumva experienţa pe care am putut-o căpăta în această scurtă dar intensă perioadă şi care sper eu să poată să fie valorificată de partidele politice care doresc să facă lucrul acesta'', a concluzionat Dacian Cioloş la finalul dezbaterii, arătând că programul de guvernare al USR este ''foarte credibil pentru perioada următoare''.

''Pentru noi lucrurile sunt foarte clare: există două alternative. Există alternativa Dacian Cioloş prim-ministru şi alternativa Liviu Dragnea prim-ministru. Noi am ales, am declarat public că susţinem un nou mandat de prim-ministru pentru Dacian Cioloş. Cred că alegerea este între o guvernare onestă, transparentă, cu bun-simţ şi o guvernare coruptă care este asociată cu sărăcia'', a conchis şi liderul USR, Nicuşor Dan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici