Prim-ministrul, despre relaţia cu oameni din SRI: Eu nu am tăiat porcii cu nimeni acolo

Mihai Tudose a declarat miercuri că relaţia sa cu serviciile de informaţii este strict instituţională şi a făcut referire la afirmaţiile lui Victor Ponta care îl acuza pe Dragnea că a tăiat un porc la un sediu al SRI, spunând că el nu a participat la petreceri nici în vie, nici la tăiatul porcului.

874 afișări
Imaginea articolului Prim-ministrul, despre relaţia cu oameni din SRI: Eu nu am tăiat porcii cu nimeni acolo

Prim-ministrul, despre relaţia cu oameni din SRI: Eu nu am tăiat porcii cu nimeni acolo

"Mă deranjează să aud că sunt făcut ba securist, ba comunist. Dacă nu-l dau afară pe Despescu, înseamnă că am primit ordin din Băneasa (n.r. un sediu al Serviciul Român de Informaţii). Eu nu am tăiat porci cu nimeni acolo. Să stabilim că SRI şi SIE sunt nocive şi să le desfiinţăm. Sunt instituţii în regulă, nu sunt în regulă? Să le dăm foc dacă nu, să le închidem. Se spune: <<clar, are dublă comandă! >> Am o relaţie instituţională şi o dată pe săptămână am obligaţia să interacţionez", a declarat Mihai Tudose, la Antena 3, răspunzând astfel acuzaţiilor din spaţiul public că ar fi "omul SRI".

Şeful Executivului a făcut referire şi la studiile pe care le-a făcut la Academia Naţională de Informaţii.

"Am făcut şcoala acolo. Să o închidem. Jumătate este pentru interni, jumătate pentru civili. Sunt cel puţin doi din presă care merg să înveţe despre ce e conceptul de siguranţă. Asta nu înseamnă că te racolează. Nu m-a racolat nimeni acolo. Cu Coldea, cât am fost ministru al Economiei şi el conducea structura respectivă, am vorbit de câteva zeci de ori pe diferite lucruri. Nu am tăiat porci, nu am fost în vie, nu am cărat sticle de vin, nu am fost la Revelioane", a mai spus Tudose.

În 2010, Tudose a obţinut diploma de Doctor în domeniul Ştiinţe Militare şi Informaţii, la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, Serviciul Român de Informaţii. Lucrarea s-a intitulat „Protecţia infrastructurile critice”.

"Eu am văzut nişte informaţii despre mine că dacă nu erau despre mine le credeam şi eu. Adică <<Dacă nu te potoleşti, te facem>>. Şi nu mă potolesc că nu am schelete. Când îmi termin mandatul o sa le dau numele. Când nu mai sunt premier, facem un spectacol că îi ştiu şi cu probleme", a mai afirmat premierul.

În ceea ce priveşte tăiatul porcului la sediul SRI, premierul a făcut referire la acuzaţiile fostului premier Victor Ponta care spunea anul trecut că liderul PSD Liviu Dragnea s-a întâlnit cu Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea la tenis, la cafea şi, de Crăciun, în 2013, la „pârlitul porcului”, la unul dintre sediile Serviciului.

"În decembrie nu am fost la nicio întâlnire. Dacă e adevărată povestea, porcul e un nesimţit şi penal şi trebuie să se verifice serios situaţia. E o perioada care trebuie să vorbească nişte oameni care au fost şi sunt în funcţii despre lucruri serioase. Se discută despre posibile acţiuni ilegale, nu cred că este vorba despre povestea porcului", a răspuns, în luna octombrie, Liviu Dragnea acuzaţiilor lui Ponta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici