Primele acţiuni oficiale ale lui Traian Băsescu de la întoarcerea la Palatul Cotroceni

Primele acţiuni oficiale ale preşedintelui Traian Băsescu de la întoarcerea la Palatul Cotroceni sunt, marţi, participarea la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei, primirea secretarului general al OSCE, a mai multor ambasadori români, precum şi a unei delegaţii a companiilor Exxon Mobil şi OMV-Petrom.

3036 afișări
Imaginea articolului Primele acţiuni oficiale ale lui Traian Băsescu de la întoarcerea la Palatul Cotroceni

Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Administraţia Prezidenţială a transmis luni un anunţ de presă privind programul public al preşedintelui Băsescu pentru ziua de marţi, cele patru acţiuni urmând să aibă loc la Palatul Cotroceni.

Astfel, la ora 11.00, în programul preşedintelui figurează participarea la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române.

La ora 13.00, este programată primirea la Palatul Cotroceni a ambasadorului Lamberto Zannier, secretarul general al OSCE.

De asemenea, la ora 14.00 sunt prevăzute primiri ale mai multor ambasadori români.

De la ora 15.00, preşedintele Traian Băsescu urmează să primească o delegaţie a companiilor Exxon Mobil şi OMV - Petrom.

Şeful Cancelariei prezidenţiale, Cristian Diaconescu, a declarat, duminică seară, la B1TV, că preşedintele Traian Băsescu va susţine o declaraţie publică în momentul pe care-l va simţi prielnic, menţionând că şefii de misiuni ai României vor fi primiţi, marţi, la Palatul Cotroceni.

"Ca orice politician cu experienţă, va face o declaraţie publică atât de aşteptată în momentul pe care-l va simţi prielnic. Nu ştiu când va fi acest moment. În orice caz, va fi luni şi marţi reuniunea anuală a diplomaţiei. Marţi vor veni, conform traditiei de ani şi ani de zile, şefii de misiuni ai României la Cotroceni. Sigur că există o serie de elemente de mesaj pe care le va transmite, având însă în vedere mai ales dimensiunile de politică externă pe care Preşedinţia urmează să le susţină în anul 2013 şi ceea ce reprezintă teme fundamentale de politică externă pe care, România de data aceasta, trebuie să le parcurgă în acest an", a precizat Cristian Diaconescu.

Informaţii privind o posibilă declaraţie sau chiar conferinţă de presă a preşedintelui Traian Băsescu au circulat săptămâna trecută, încă de luni seară, însă şeful statului nu a avut încă o apariţie publică de la întoarcerea la Palatul Cotroceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici