Pro România ar putea să le „sufle” candidaţii social-democraţilor. Discuţii despre susţinerea Gabrielei Firea sau a lui Tăriceanu la preşedinţie

Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte Pro România, a declarat pentru RFI că partidul ar putea susţine candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la preşedinţie, cu condiţia ca liderul ALDE să plece de la guvernare şi să nu mai susţină această majoritate. Totodată, un alt posibil candidat ar fi Gabriela Firea

1719 afișări
Imaginea articolului Pro România ar putea să le „sufle” candidaţii social-democraţilor. Discuţii despre susţinerea Gabrielei Firea sau a lui Tăriceanu la preşedinţie

Adrian Ţuţuianu: Pro România nu exclude susţinerea Gabrielei Firea sau a lui Călin Popescu Tăriceanu la preşedinţie

Adrian Ţuţuianu spune că Pro România îşi va desemna candidatul la alegerile prezidenţiale din toamnă în luna septembrie: ”Îl vom desemna la începutul lunii septembrie. Cunoaşteţi deja că Victor Ponta a lansat ideea unei candidaturi comune susţinute de PSD, Pro România şi ALDE, în ideea de a asigura un echilibru pe scena politică naţională (...). Nu ştiu dacă această propunere a noastră va avea susţinerea celorlalte două partide. După cum decurg lucrurile, probabil că vor fi candidaturi separate”.

Senatorul Pro România nu exclude susţinerea Gabrielei Firea la Preşedinţie: ”Una din propunerile noastre este legată de domnul Sorin Cîmpeanu, fostul ministru al Educaţiei. A şi gestionat funcţia de prim-ministru o perioadă scurtă de timp şi a lăsat o impresie bună oamenilor, în general, dar cred că pot fi luate în discuţie şi alte variante. Eu n-am nici o rezervă în a vă spune că o candidatură, de exemplu, independentă a doamnei Firea ar putea să fie susţinută de Pro România”.

Ţuuianu spune că nu a avut asemenea discuţie cu Gabriela Firea.

Legat de Călin Popescu Tăriceanu, senatorul a precizat: ”Această discuţie la fel trebuie decisă în structurile de conducere ale partidului. Luăm act de această propunere şi vom vedea care sunt avantajele şi dezavantajele”.

Întrebat dacă l-ar susţine pe Călin Popescu Tăriceanu ca şi candidat comun Pro România-ALDE, Adrian Ţuţuianu a răspuns: ”În urmă cu vreo patru-cinci luni de zile şi eu şi Victor Ponta am spus că am putea susţine candidatura domnului Tăriceanu, cu condiţia să plece de la guvernare şi să nu mai susţină această majoritate”.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că, în cazul în care nu va fi decis un candidat comun pentru prezidenţiale al PSD-ALDE, atunci partidul pe care îl conduce va căuta o altă formul de alianţă, posibil cu Pro România.

Taguri:
tariceanu,
tariceanu,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici