Procesul de reorganizare se amână. UDMR a respins în coaliţie toate propunerile PDL

UDMR a respins, luni, în şedinţa coaliţiei, toate propunerile PDL privind reorganizarea teritorială, astfel că s-a decis amânarea acestui proces, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX liderul UDMR, Kelemen Hunor.

3156 afișări
Imaginea articolului Procesul de reorganizare se amână. UDMR a respins în coaliţie toate propunerile PDL

Procesul de reorganizare se amână. UDMR a respins în coaliţie toate propunerile PDL

În şedinţa de luni a coaliţiei, liderii UDMR au respins toate propunerile PDL privind reorganizarea administrativ-teritorială.

În aceste condiţii, liderii coaliţiei au decis ca acest proces să fie amânat.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, declara, sâmbătă, la finalul şedinţei CRU a UDMR, că Uniunea susţine amânarea reformei administrative pentru toamna acestui an sau începutul lui 2012 şi a exprimat dezacordul UDMR pentru transformarea actualelor regiuni de dezvoltare în judeţe.

"Decizia noastră sau poziţia noastră referitoare la ultimele propuneri privind reforma administrativă şi aşa-zisa regionalizare: noi, după consultările cu organizaţiile teritoriale, am ajuns la concluzia că nu putem susţine varianta transformării celor opt regiuni de dezvoltare în opt judeţe, nici varianta «opt plus doi». Avem noi o iniţiativă mai veche şi suntem convinşi că această iniţiativă, privind transformarea regiunilor de dezvoltare, o vom putea discuta peste câteva săptămâni, poate la toamnă, poate la începutul anului viitor", afirma preşedintele UDMR.

De asemenea, Kelemen a precizat că UDMR respinge şi varianta "opt plus doi" de reorganizare administrativă.

Preşedintele UDMR a spus că Uniunea este pentru reforma administraţiei publice locale, dar în cadrul actual al celor 41 de judeţe.

"Trebuie să păstrăm organizarea regiunilor pe un făgaş economic şi trebuie să amânăm reorganizarea administrativă dacă dorim să salvăm coaliţia", a afirmat liderul UDMR în discursul de final al şedinţei Consiliului Reprezentanţilor Unionali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici