Proiect adoptat tacit: Auditori externi de la Curtea de Conturi vor beneficia de pensie de serviciu

Auditorii publici externi ai Curţii de Conturi, cu o vechime de 14 ani, vor beneficia, la împlinirea vârstei de 60 ani, de o pensie de serviciu în cuantum de 80% din media veniturilor brute lunare realizate în ultimul an de activitate, potrivit unui proiect adoptat tacit de Camera Deputaţilor.

1760 afișări
Imaginea articolului Proiect adoptat tacit: Auditori externi de la Curtea de Conturi vor beneficia de pensie de serviciu

Proiect adoptat tacit: Auditori externi de la Curtea de Conturi vor beneficia de pensie de serviciu

Proiectul a fost iniţiat de deputaţii PSD Florin Iordache, Adrian Solomon, Anghel Stanciu, Virgil Delureanu, Mihai Baltă şi deputatul UDMR Kerekes Karoly, iar termenul de dezbatere a expirat în 19 iunie, fiind considerat adoptat tacit de către Camera Deputaţilor.

Proiectul prevede că persoanele care au îndeplinit funcţia de auditor public extern pe o durată de cel puţin 14 ani în cadrul Curţii de Conturi vor beneficia, la împlinirea vârstei de 60 de ani, de pensie de serviciu, în cuantum de 80% în baza de calcul reprezentată de media veniturilor brute realizate, corespunzătoare ultimelor 12 luni de activitate anterioare lunii în care se depune cererea de pensionare. Aceste venituri din baza de calcul nu vor include sporul de risc şi suprasolicitarea neuropsihică a 50%, precum şi majorarea de până la 75% din salariul de bază, câştigate în înstanţă.

De pensia de serviciu vor beneficia şi persoanele care au îndeplinit funcţia de auditor public extern, la împlinirea vârstei de 60 de ani, cu o vechime în muncă de 30 de ani, din care la Curtea de Conturi de minimum 4 ani, dar cuantumul pensiei va fi micşorat cu 1% pentru fiecare an care lipseşte din vechimea de 14 ani. Pentru fiecare an care depăşeşte vechimea de 14 ani în funcţia de auditor public extern la Curtea de Conturi se adaugă 1% din baza de calcul, fără a depăşi venitul brut lunar avut la data pensionării.

Pensia de serviciu se va acorda la cerere.

Proiectul adoptat tacit va merge la Senat, care este for legislativ decizional.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici