Proiectul Legii bugetului de stat pe 2010, adoptat de Parlament - VIDEO

Proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2010 a fost adoptat, joi, de Parlament, cu 192 de voturi "pentru" şi 138 de voturi "împotrivă". După ce au adoptat bugetul de stat, parlamentarii au trecut la dezbaterea proiectului Legii bugetul asigurărilor sociale de stat pentru anul 2010.

120 afișări
Imaginea articolului Proiectul Legii bugetului de stat pe 2010, adoptat de Parlament - VIDEO

Proiectul Legii bugetului de stat pe 2010, adoptat de Parlament (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Potrivit votului dat de parlamentari, bugetul de stat pentru anul 2010 se stabileşte la venituri în sumă de 66.654,3 milioane lei, iar la cheltuieli în sumă de 101.678,4 milioane lei, cu un deficit de 35.024,1 milioane lei.

Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, Gheorghe Gherghina a declarat, în plenul Parlamentului, că amendamentele adoptate de senatori şi deputaţi nu au determinat modificarea sumelor prevăzute în proiectul de buget propus de Executiv, atât la venituri cât şi la cheltuieli şi la capitolul deficit.

Anterior, senatorii şi deputaţii au adoptat bugetul pentru anul 2010 pentru Ministerul Educaţiei, ei aprobând o serie de amendamente care vizau redistribuiri de fonduri de la un capitol la altul în cadul bugetului alocat acestui minister.

Video Stirileprotv.ro

La propunerea Comisiilor reunite pentru buget, parlamentarii au aprobat, printre altele, o majorare cu 20.000 mii de lei lei a sumelor destinate finanţării programelor sportive realizate de structurile de drept privat şi alocarea unei sume de 759.000 mii lei pentru finanţarea proiectelor de cercetare-dezvoltare şi inovare şi o diminuare cu aceeaşi sumă la alineatul "Programe de dezvoltare", ambele finanţate prin redistribuiri în cadrul bugetului ministerului.

Potrivit votului Parlamentului, bugetul Ministerului Educaţiei pentru anul 2010 va fi de 14.590.490 mii lei, cu 34,19 la sută mai mare faţă de anul 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici