PSD a disponibilizat 80 de salariaţi la nivel naţional

PSD a disponibilizat 80 de salariaţi la nivel naţional, notează ziarul "Gândul", citându-l pe preşedintele formaţiunii, Victor Ponta, care precizează că pe 63 dintre aceştia nu i-a văzut niciodată la faţă.

20 afișări
Imaginea articolului PSD a disponibilizat 80 de salariaţi la nivel naţional

PSD a disponibilizat 80 de salariaţi la nivel naţional (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Doar nişte nume pe statul de plată. Pe 63 dintre ei nu i-am văzut în viaţa mea", a declarat Victor Ponta, pentru "Gândul".

Liderul social-democrat a precizat că situaţia în care se află PSD nu este "nici mai bună, nici mai rea decât a întregii societăţi": "Toată ţara trece prin probleme şi, evident, nici noi nu suntem feriţi. În aceste condiţii am hotărât să facem ordine şi la noi. În consecinţă, am restructurat 80 de oameni".

Întrebat dacă nu ar fi fost mai bine să reducă salariile cu 25 la sută, Ponta a răspuns că ar fi făcut-o, dar nu a avut cum: "Nu am tăiat din salarii pentru că nu am ştiut de la cine să tăiem. Pe 63 dintre cei 80 de oameni pe care i-am restructurat nu i-am văzut niciodată la faţă. Nu ne mai permitem să plătim salarii doar aşa, pentru că avem nişte oameni pe statele de plată. Poate că alţii pot face lucrul ăsta fără apăsare, însă nu este şi felul meu, să fac cheltuieli aiurea, să îndatorez partidul şi să las datoriile urmaşilor mei".

El a precizat că restructurarea s-a făcut la nivel central urmând ca, la nivel de filială, fiecare să se gospodărească cum consideră de cuviinţă.

Declaraţia lui Ponta a fost confirmată de liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, fost şef al social-democraţilor timişeni şi de vicepreşedintele Constantin Niţă, liderul PSD Braşov. "La noi nu e cazul să facem restructurări, nu avem o schemă aşa de încărcată. Am avut grijă să nu ne întindem prea mult" a declarat Sârbu. "Se face acest lucru la nivel naţional, poate că şi la nivel local acolo unde e cazul. Eu nu am însă datorii şi probleme în filială de acest gen", a precizat şi Constantin Niţă, citat de "Gândul".

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că datoriile partidului sunt în jur de un milion de euro, aşa că partidul a început restructurări salariale şi să raţionalizeze "la sânge" cheltuielile.

Dragnea a afirmat că PSD a decis restructurarea unor salariaţi de la principalele sedii ale partidului, dându-se deja câteva preavize, iar o decizie finală urmând să fie luată în câteva zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici