PSD depune plângere penală, în urma votului pe Legea defăimării. Dragnea: a fost o mână criminală

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat miercuri că PSD va depune plângere penală pentru votul la Legea defăimării şi a susţinut că ar fi existat ”o mână criminală” care a manipulat sistemul informatic, în aşa fel încât să pice legea.

3856 afișări
Imaginea articolului PSD depune plângere penală, în urma votului pe Legea defăimării. Dragnea: a fost o mână criminală

PSD depune plângere penală, în urma votului pe Legea defăimării. Dragnea: a fost o mână criminală (Imagine: Dragos Savu / Mediafax Foto)

”Iniţial am crezut că sunt defecţiuni ale sistemului informatic. Se pare că nu este vorba de defecţiuni. Colegii de la PNL au spus că trebuie să se ţină cont de numărul de cartele care au fost introduse în terminalele sistemului informatic. Toatele cartelele introduse în sistemul informatic generează un listing cu numele şi prenumele deputatului care deţine cartela respectivă. Nu contează dacă a fost prezent sau nu în sală. Toate aceste nume, respectiv aceste cartele adunate, după ce am adunat aceste listinguri oficiale ale Camerei dau un total de 301. Prima consecinţă: legea a fost adotpată, pentru că discutăm de 152 de voturi, din total prezenţă 301", a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a anunţat că social-democraţii vor depune o plângere penală şi solicită inclusiv o anchetă admnistrativă în Camera Deputaţilor.

"Domnul Daniel Florea, acum, întocmeşte, redactează o plângere penală IN REM, pe care o va depune, mâine, la parchetul competent, o să hotărască care este acela, pentru ca procurorii să verifice urgent cine a intervenit în sistemul informatic. Reiese foarte clar că este vorba de 301 cartele, după listeningul depus, dar cineva a pus, cu mâna, ca să folosesc expresia aceasta, 315 prezenţi. Diferenţa de 14 nu există nici ca nume, nici ca şi cartele introduse (...) Cineva, o mână criminală, a pus acolo nu 301, ci 315”, a mai precizat Dragnea.

Liviu Dragnea susţine că, în acest moment, planează bănuieli şi asupra altor legi adoptate cu ajutorul sistemului informatic din Camera Deputaţilor. ”Acuma deja se pune problema să verifice şi alte legi, din perioada trecută, care ar putea să fie în această situaţie”, a punctat liderul PSD.

Secretariatul General al Camerei Deputaţilor susţine că sistemul informatic nu a înregistrat probleme tehnice. ”Sistemul electronic de vot a funcţionat toată ziua, în parametri normali. De asemenea, nici în zilele trecute nu au fost semnalate erori în funcţionarea acestuia”, se arată în comunicatul Camerei Deputaţilor.

Iniţial, deputatul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, în plenul Camerei să se constate că legea defăimării a picat la vot, pentru că nu doreşte ca actul normativ pe care l-a iniţiat să fie pus sub semnul întrebării sub aspectul regulamentului şi a spus că va reiniţia o lege cu acelaşi conţinut.

Dragnea a pus pe seama sistemului electronic problemele legate de decizia finală în cazul Legii Defăimării. "Din cauza acestui sistem o lege trece sau pică" a spus el, precizând că, se pare, că deciziile nu le mai iau parlamentarii, ci cartele electronice. "Nu vreau ca această lege să fie votată prin aşa zise încălcări ale regulamentului", a mai spus Dragnea. El i-a rugat pe cei din prezidiu să constate că legea a picat şi a precizat că va reiniţia proiectul şi se va ocupa personal ca atunci când se votează, să voteze oamenii, nu cartelele.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici