PSD: Este revoltător ca Dosarul Revoluţiei să fie trimis în judecată de un fost agent al poliţiei politice comuniste/ REACŢIA Opoziţiei

Partidul Social Democrat susţine, într-un mesaj postat pe Facebook, că este revoltător ca Dosarul Revoluţiei să fie trimis în instanţă de un fost agent al poliţiei politice comuniste, referindu-se la Augustin Lazăr, cel care a făcut luni anunţul trimiterii în judecată.

1016 afișări
Imaginea articolului PSD: Este revoltător ca Dosarul Revoluţiei să fie trimis în judecată de un fost agent al poliţiei politice comuniste/ REACŢIA Opoziţiei

PSD: Este revoltător ca Dosarul Revoluţiei să fie trimis în judecată de un fost agent al poliţiei politice comuniste

"Este revoltător ca Dosarul Revoluţiei să fie trimis în instanţă de un fost agent al poliţiei politice comuniste! Este intolerabil ca cel care a ţinut în chinuri disidenţii anticomunişti să se erijeze acum în făuritorul dreptăţii anticomuniste. La Revoluţie au murit oameni ca astfel de personaje să nu mai ocupe înalte funcţii în statul de drept postrevoluţionar. Iohannis nu mai poate folosi scuza că nu ştia cine e cel pe care l-a numit în funcţia de procuror general al României! Acum ştie că Lazăr a făcut poliţie politică, dar îl protejează", se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Partidul Social Democrat.

Social democraţii precizează că statul de drept dintr-o ţară democratică nu poate fi construit cu foşti agenţi ai sistemului represiv comunist.

"Iohannis a pretins până acum că îi reprezintă pe românii anticomunişti. Dar când a venit vremea să demonstreze că e alături de ei, îşi arată adevărata faţă de protector al securiştilor şi exponenţilor aparatului represiv ceauşist", potrivit sursei citate.

PNŢCD: Augustin Lazăr a compromis Dosarul Revoluţiei

 

Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a declarat luni că partidul său doreşte aflarea adevărului despre Revoluţie, dar, în opinia sa, procurorul general, Augustin Lazăr, a compromis Dosarul Revoluţiei pentru că s-a folosit de acesta pentru a-şi ”spăla trecutul de protector al torţionarilor”

”PNŢCD şi-a dorit încă din 1990 să se afle adevărul despre Revoluţie şi declară că doreşte acest şlucru şi în continuare. Ceea ce a făcut procurorul general, Augustin Lazăr, este inacceptabil. Acesta a compromis dosarul Revoluţiei, folosindu-se într-un mod nedemn de acest dosar pentru a îşi spăla trecutul de torţionar, de protector al torţionarilor pe de o parte, iar pe de altă parte pentru a care din acest dosar un subiect de campanie electorală.

El a susţinut că, în mod normal, conferinţă de presă în care s-a anunţat trimiterea în judecată a dosarului Revoluţiei trebuia ţinută de procurorii de caz.

”Era nevoie să se dea mai multe detalii despre acest dosar pe care societatea românească în aşteaptă de 30 de ani. Ori, procurorul general nu a făcut acest lucru. Din contră, a folosit acest dosar în interes personal. Este motivul pentru care solicităm înco o dată demisia sau revocarea din funcţie a procurorului general de către preşedintele României, cu atât mai mult cu cât domnia sa are deschis un dosar pentru infracţiuni contra umanităţii”, a conchis Pavelescu.

USR: Justiţia să facă dreptate victimelor din decembrie 1989

 

 

Reprezentanţii USR au transmis, luni, referitor la încheierea anchetei în Dosarul Revoluţiei de către procurorii militari, că justiţia are posibilitatea în sfârşit să facă dreptate victimelor, la aproape 30 de ani după ce peste o mie de români şi rănirea a altor câteva mii.

„Ion Iliescu şi alţi comunişti care s-au cocoţat la putere în decembrie 1989 prin dezinformare şi diversiuni, prin crime împotriva umanităţii, să răspundă pentru faptele lor, iar adevărul să iasă la lumină”, a susţinut reprezentanţii USR, printr-un comunicat de presă remis, luni, MEDIAFAX.

Liderul partidului, Dan Barna, a precizat că este obligatorie restabilirea adevărului istoric în legătură cu evenimentele din 1989.

„Chiar şi târzie, o restabilire a adevărului istoric este obligatorie. Românii trebuie să afle cine şi din ordinul cui a tras în cei care nu doreau decât libertate şi democraţie. De ce toată forţa militară a României - de la MapN şi MAI la gărzile patriotice - s-a pus la dispoziţia conducerii Frontului Salvării Naţionale? Doar pentru ca Ion Iliescu şi grupul său să preia puterea şi să se legitimeze în faţa unui popor împins la limita disperării?”, a afirmat Dan Barna, conform sursei citate.

De asemenea, USR mai arată că „realitatea ultimilor 30 de ani ne-a arătat şi cât de nocive sunt strategiile adoptate de foştii comunişti şi urmaşii lor politici şi cât de mare este pericolul de a cădea, din nou, victime acestora. Urmaşii lui Ion Iliescu au ridicat minciunile, diversiunile şi manipulările la rang de politică de stat, alături de furtul continuu din banii publici”.

Despre PSD, membrii formaţiunii conduse de Dan Barna susţin că este continuatorul PCR.

„PSD, continuatorul PCR, continuă să-i sfideze pe urmaşii celor morţi în decembrie 1989 prin menţinerea la şefia Institutului Revoluţiei Române pe Gelu Voican Voiculescu şi Ion Iliescu, acuzaţi de infracţiuni contra umanităţii. Românii merită o ţară liberă şi democrată, iar sacrificiul eroilor Revoluţiei nu trebuie să fie în zadar!”, conchide sursa menţionată.

Reacţia PSD vine după ce Augustin Lazăr a anunţat luni că procurorii Secţiei militare din Parchetul General au trimis în judecată dosarul Revoluţiei din decembrie 1989, în care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus au fost inculpaţi pentru infracţiuni contra umanităţii. Procurorul general a mai precizat că dosarul cauzei cuprintre 3.330 de volume şi a prezentat scuze opiniei publice, în numele Ministerului Public, pentru că ancheta a durat atâta timp, respectiv aproape trei decenii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici