PSD Iaşi: PDL Iaşi emite fantezii privind organizarea unui referendum de demitere a lui Nichita

Conducerea PSD Iaşi consideră că PDL Iaşi emite fantezii privind organizarea unui referendum de demitere a primarului Gheorghe Nichita, social-democraţii susţinând că liderul filialei municipale a PDL, Dragomir Tomaşeschi, iniţiatorul demersului, este "un politruc jenant".

268 afișări
Imaginea articolului PSD Iaşi: PDL Iaşi emite fantezii privind organizarea unui referendum de demitere a lui Nichita

Gheorghe Nichita (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

PSD Iaşi arată, într-un comunicat transmis presei luni după-amiază, că PDL Iaşi scade accelerat în sondajele de opinie şi că democrat-liberalii "îi agasează pe ieşeni”, lansând propunerea cu organizarea unui referendum de demitere a primarului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Prin vocea jenantului politruc Dragomir Tomaşeschi - cocoţat de câteva zile, în urma experimentelor «de dreapta» de la Bucureşti, în scaunul de şef al filialei municipale -, PDL Iaşi emite fantezii legate de demiterea prin referendum a primarului GhGheorghe NichitaNu i-ar trebui decât vreo 65.000 de voturi, un mizilic în opinia celui care a înregistrat doar înfrângeri ruşinoase în toate confruntările electorale. Rămas în memoria ieşenilor doar prin aventurile sale bahice şi prin încrâncenarea iresponsabilă cu care a încercat să blocheze toate marile proiecte ale Iaşiului, Tomaşeschi se încăpăţânează să ne convingă că nu merită decât dispreţul nostru, al tuturor”, susţin social-democraţii ieşeni în comunicatul de presă.

PSD Iaşi mai spune că şeful filialei municipale a PDL este "unul din exponenţii ciumei portocalii care i-a păcălit pe tineri şi i-a furat pe pensionari”.

"Am avea nevoie de vreo 65.000 de pagini pentru a înşira toate relele pe care Tomaşeschi, PDL, Guvernul Boc şi Traian Băsescu la braţ cu Elena Udrea le-au aruncat asupra Iaşiului. Înţelegem, prin urmare, ura patologică şi viscerală care-i macină sufletul mic, atunci când vede că Iaşiul se dezvoltă. Dar Iaşi nu are nevoie de caraghioşi care confundă reuşitele cu «eşecele» şi bunul simţ cu mitocănia. Locuitorii oraşului care a accesat cele mai multe fonduri europene nu-i pot transmite acestui invidid decât un lucru: să danseze pe altă masă!”, se arată în comunicatul PSD Iaşi.

Liderul filialei municipale a PDL Iaşi, Dragomir Tomaşeschi, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că democrat-liberalii vor începe strângerea a 45.000 de semnături de la ieşeni, necesare pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului Gheorghe Nichita.

"PDL iniţiază procedura de demitere prin referendum a primarului. Timp de zece ani, Nichita şi-a arătat incompetenţa. Amintim doar îndatorarea publică pe un sfert de secol cu 375 de milioane euro, ceea ce conduce la o datorie de 1.339 euro pentru fiecare ieşean până în anul 2031. Au fost falimentate societăţi municipale, precum RATP şi CET, de unde a rezultat prejudicierea bugetului de stat, asfaltările s-au făcut de mântuială, deşi a fost luat un împrumut extern de 50 de milioane de euro. Nu în ultimul rând, au fost tăiaţi teii de pe bulevardul central al oraşului”, a afirmat Dragomir Tomaşeschi.

El a spus că referendumul poate fi declanşat dacă vor fi strânse semnături de la 25 la sută din cetăţenii Iaşiului înscrişi în listele electorale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici