PSD şi PNL au părăsit plenul Camerei, pentru că Anastase conduce şedinţa

Grupurile parlamentare ale PSD şi PNL au părăsit, marţi, plenul Camerei Deputaţilor, invocând faptul că respectă astfel decizia iniţială de a nu mai asista la lucrările acestui for legislativ dacă acestea sunt conduse de preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

22 afișări
Imaginea articolului PSD şi PNL au părăsit plenul Camerei, pentru că Anastase conduce şedinţa

PSD şi PNL au părăsit plenul Camerei, pentru că Anastase conduce şedinţa (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Viceliderul grupului PNL, Eugen Nicolăescu, a declarat că deputaţii liberali au diversificat protestul lor faţă de faptul că PDL îi acordă în continuare sprijin Robertei Anastase pentru funcţia de preşedinte al Camerei, afişând, pe lângă cele trei bannere, şi steguleţe prin care arată că 80 de voturi nu sunt egale cu 170 de voturi.

"Cât timp lucrările Camerei sut conduse de Roberta Anastase, grupul PNL nu participă la plen şi nici la Biroul permanent", a declarat Nicolăescu.

Nicolăescu a precizat, totodată, că îl roagă pe secretarul general al Camerei Deputaţilor, Gheorgeh Barbu, să aibă grijă de bannerele şi steguleţele PNL, întrucât au fost plătite din banii deputaţilor liberali.

"În sală avem materiale pe care le-aş numi de explicitare a poziţiei noastre. Rog secretarul general al Camerei să aibă grijă de ele, noi le-am plătit din banii noştri, rog să nu fie furate sau să dispară", a spus Ninolăescu.

Totodată, şi deputaţii PSD au părăsit sala de plen invocând prezidarea şedinţei de către Roberta Anastase şi solicitând efectuarea apelului nominal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici