PSD şi PNL redeschid negocierile pentru candidaţi în Prahova, Ilfov, Buzău, Arad şi Galaţi

Liderii PSD şi PNL au redeschis negocierile pentru stabilirea candidaţilor la Consilii Judeţene şi mari primării din câteva judeţe, cum ar fi Prahova, Ilfov, Buzău, Arad şi Galaţi, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse de la vârful Uniunii.

603 afișări
Imaginea articolului PSD şi PNL redeschid negocierile pentru candidaţi în Prahova, Ilfov, Buzău, Arad şi Galaţi

PSD şi PNL redeschid negocierile pentru candidaţi în Prahova, Ilfov, Buzău, Arad şi Galaţi (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Surse de la vârful Uniunii au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că liderii PSD şi PNL au redeschis negocierile pe câteva judeţe, pentru care iniţial se agreaseră candidaţii.

Sursele citate au menţionat că printre judeţele în discuţie sunt Prahova, Ilfov, Buzău, Arad, Galaţi. Iniţial, potrivit unor surse liberale, candidaţii la CJ din Prahova şi Buzău ar fi revenit PSD, în timp ce la Ilfov şi Arad PNL ar fi trebuit să desemneze candidaţii.

Negocierile continuă însă de la poziţia comun acceptată că PSD va desemna candidaţi la 21 de Consilii Judeţene şi 20 primării mari, în timp ce ACD la 20 de Consilii şi 20 de primării mari.

"Vrem să avem candidaţi la CJ şi primării în toate zonele, nu să avem de exemplu în aproape toată Moldova şi Muntenia, iar din Ardeal să avem doar două judeţe. La fel, nu credem că ar fi bine ca în jurul Bucureştiului să fie numai judeţe PNL. Ar fi bine să existe o reprezentare proporţionată a ambelor partide în toate zonele, nu să fie dominate de o singură culoare", au explicat, pentru MEDIAFAX, surse participante la negocieri.

Discuţiile dintre liderii PSD şi cei ai PNL pentru stabilirea candidaţilor la preşedinţiile Consiliilor Judeţene şi la primăriile marilor oraşe trebuie finalizate până joi la prânz, când PSD, apoi PNL, au programate şedinţe ale Comitetelor executive.

Potrivit surselor menţionate, liderii PSD ar urma să se întâlnească, miercuri seară, cu o parte din preşedinţii de organizaţii din judeţele aflate încă în negociere, pentru a vedea în ce judeţe poate ceda, respectiv pretinde candidaturile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici