PSD va ataca la Curtea Constituţională Legea prevenţiei în sănătate, dacă trece de Parlament

PSD cere liberalilor să îşi retragă legea privind prevenţia în sănătate pe motiv că este "profund neconstituţională", în cazul în care aceasta trece de votul Parlamentului social-democraţii luând în calcul contestarea la Curtea Constituţională.

479 afișări
Imaginea articolului PSD va ataca la Curtea Constituţională Legea prevenţiei în sănătate, dacă trece de Parlament

PSD va ataca la Curtea Constituţională Legea prevenţiei în sănătate, dacă trece de Parlament (Imagine: Bogdan Baraghin/ Arhiva Mediafax Foto)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a precizat, luni, la finalul şedinţei PSD, că social-democraţii insista ca PNL să retragă proiectul de lege întrucât contravine prevederilor Legii fundamentale. Dragnea a spus că fiecare cetăţean are garantat, prin Constituţie, dreptul la servicii medicale, astfel încât ideea liberalilor de a impune sancţiuni celor care nu participă la programul naţional de prevenţie în sănătate şi de a suporta costurile tratamentelor nu poate fi acceptată.

În cazul în care proiectul va fi adoptat de Legislativ, Dragnea a spus că PSD va ataca legea la CCR.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu preciza că proiectul va fi îmbunătăţit faţă de forma iniţială şi aşteaptă propuneri în acest sens. "Dincolo de orice controverse, legea prevenţiei trebuie să meargă înainte. Putem salva mii de vieţi, în fiecare an, iar acest lucru este mai important decât orice interes electoral. În urma dezbaterilor publice, actualul proiect va fi îmbunătăţit. (...) Toate prevederile care obligă statul să investească în prevenţie sunt, însă, nenegociabile. Celelalte - unele prezentate extrem de distorsionat, prin manipulare politică - pot face obiectul oricărei abordări, dacă se înscriu în logica legii: de a lupta cu bolile grave, înainte de a fi prea târziu", declara săptămâna trecută copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

Propunerea PNL se află în etapa consultării publice, la Camera Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici