Radu Oprea (PSD): Salariile demnitarilor nu vor creşte, va exista o prorogare

  • Salariile demnitarilor nu au mai crescut din 2018, dar majorarea lor va fi amânată din nou, spune la RFI purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea.
  • El precizează că intenţia este de fapt de a creşte indemnizaţiile mici ale angajaţilor din primării.
813 afișări
Imaginea articolului Radu Oprea (PSD): Salariile demnitarilor nu vor creşte, va exista o prorogare

„Poziţia publică a PSD a fost exprimată prin vocea mea, de la tribuna Senatului, inclusiv în ziua votului, când am spus că poziţia PSD este că din toată anexa 9 care se referă la indemnizaţiile demnitarilor, interesul este ca doar punctul 5 să fie sub incidenţa votului nostru. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă salariile primarilor, viceprimarilor. De ce ne referim la aceştia? Pentru că de salariile primarilor şi viceprimarilor depind toate salariile bugetarilor, celor care lucrează ca funcţionari publici în primării. În primăriile mici, în primăriile cu 3.000 de oameni sau sub, salariile au rămas mult în urmă, pentru că ele nu au mai crescut din 2018, timp în care salariile celorlalţi bugetari, cum ar fi profesori, cum ar fi alte salarii ale bugetarilor care lucrează pe raza teritorială administrativă a unei primării, poate fi şi de oraş, poate fi şi de comună, au crescut. Nu considerăm că este echitabil, că este just din punct de vedere social ca anumite categorii de cetăţeni, care au salarii mici, cum sunt funcţionarii din primării, să fie blocaţi din 2018, să rămână în urmă, în timp ce alte categorii de bugetari, în decursul acestei perioade, au primit aceste măriri de salarii”, spune Radu Oprea.

El afirmă că majorarea salariilor celorlalţi demnitari va fi amânată.

„Această lege funcţionează din 2018 şi realitatea, faptul concret din fiecare an este că aceste salarii nu au crescut, nu au crescut salariile miniştrilor, n-au crescut salariile demnitarilor, n-au crescut salariile parlamentarilor şi nu vor creşte, aceasta este poziţia PSD. Nu vor creşte. Cum se face acest lucru?
Printr-o amânare, printr-o prorogare, care se întâmplă în fiecare an”, adaugă senatorul social-democrat.

El spune că nu se nu se putea vota doar o categorie din anexa cu demnitari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici