Rădulescu: Dacă Iohannis nu o va revoca pe Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA ”probabil se va face o sesizare la CSM”. Este doar ”un act administrativ”

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat, luni, că dacă preşedintele Klaus Iohannis nu o va revoca pe Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA ”probabil se va face o sesizare la CSM”, revocarea nefiind decât ”un act administrativ”.

579 afișări
Imaginea articolului Rădulescu: Dacă Iohannis nu o va revoca pe Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA ”probabil se va face o sesizare la CSM”. Este doar ”un act administrativ”

Deputatul Cătălin Rădulescu: Revocarea Laurei Codruţa Kovesi de preşedinte, doar un act administrativ

”Eu sper că preşedintele României va înţelege că, constituţional, trebuie să accepte această demisie şi nu să gândească altfel. (...) Preşedintele României ar putea să arate că a înţeles foarte bine că niciun om din România nu trebuie să ajungă în puşcărie nevinovat şi că orice abuz trebuie să fie eliminat conform legii”, a declarat Cătălin Rădulescu.

El a spus că varianta suspendării preşedintelui Klaus Iohannis din funcţie nu a fost discutată în partid.

”Probabil că se va face o sesizare la CSM (în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis nu acceptă revocarea - n.r.). Mâ gândesc... Nu am discutat pe temeiul nerespectării Constituţiei, pentru că până la urmă, din ce înţeleg eu, faptul de a revoca pe cineva nu este o chestiune că vrei sau nu vrei, ci este până la urmă un act administrativ. Înţeleg de la specialişti că, până la urmă, face un simplu act administrativ, nu că decide dânsul că revocă sau nu revocă”, a mai spus deputatul PSD.

El a mai spus că anunţul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, reprezintă o decizia ”normală şi firească şi foarte târzie”, în condiţiile în care acesta ar fi trebuit să ceară mai întâi revocarea procurorului general, Augustin Lazăr.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici