Raluca Turcan: Pare că depindem tot mai mult de proiectul politic al premierului Ungureanu

Deputatul PDL Raluca Turcan a declarat, joi, pentru MEDIAFAX că "hemoragia plecărilor din PDL se va opri" şi că pierderea majorităţii la Senat obligă PDL la pragmatism şi viziune, iar democrat-liberalii depind tot mai mult de proiectul politic al premierului Ungureanu.

485 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan: Pare că depindem tot mai mult de proiectul politic al premierului Ungureanu

Raluca Turcan: Pare că depindem tot mai mult de proiectul politic al premierului Ungureanu (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

"Realitatea politică generată de pierderea majorităţii la Senat ne obligă la pragmatism şi viziune, şi asta într-un tablou politic în care pare că depindem tot mai mult de proiectul politic al premierului Mihai Răzvan Ungureanu, un proiect politic solid şi pe termen lung de reechilibrare a raportului de forţe pe scena politică. Eu cred că hemoragia plecărilor din PDL se va opri. Au fost câteva plecări contextuale generate fie de urmărirea unor garanţii electorale, fie de nemulţumiri determinate de situaţia din partid", a declarat Turcan.

Ea a făcut aceste declaraţii după ce a fost întrebată despre trecerea la PNL a senatorului Mihaela Popa şi despre pierderea majorităţii la Senat.

Senatorul Mihaela Popa a declarat, joi, că trece de la PDL la PNL, ea făcând anunţul într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi alături de vicepreşedinţii PNL Sorin Frunzăverde şi Relu Fenechiu.

Mihaela Popa a spus că se alătură, astfel, echipei liberale din care face parte şi Sorin Frunzăverde, demisionar din PDL la sfârşitul lunii martie.

În 2 aprilie, senatorul Mihaela Popa a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al PDL, precizând atunci că în continuare va activa ca membru simplu de partid. Mihaela Popa a spus că a fost dezamăgită de afirmaţiile liderului PDL Emil Boc în cazul demisiei din partid a prim-vicepreşedintelui PDL Sorin Frunzăverde.

Opoziţia preia majoritatea la Senat după trecerea Mihaelei Popa la PNL, USL având în acest moment 67 de senatori, iar puterea 65. Totuşi, cvorumul necesar pentru desfăşurarea şedinţelor şi pentru adoptarea legilor organice este de 68 de senatori.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, miercuri seara, că simte o aşteptare din partea unui prezumtiv electorat dezamăgit şi care nu se regăseşte în "cacofonia politică sau administrativă" actuală, dar că nu se va implica în politică decât atunci când va avea alături oameni de încredere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici