Igaş: Nu exclud ca Mihaela Popa şi noi, cei din PDL, să ne regăsim într-o nouă structură de dreapta

Vicepreşedintele PDL Traian Igaş a declarat, joi, referitor la trecerea Mihaelei Popa de la PDL la PNL că "orice parlamentar care părăseşte partidul poate fi considerat o pierdere" şi a apreciat că nu exclude ipoteza ca reprezentanţii PDL şi Popa să se regăsească "într-o nouă structură de dreapta".

597 afișări
Imaginea articolului Igaş: Nu exclud ca Mihaela Popa şi noi, cei din PDL, să ne regăsim într-o nouă structură de dreapta

Traian Igaş (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Nu exclud o ipoteză, şi anume ca doamna Popa şi noi să ne regăsim într-o nouă structură de dreapta, cunoscând-o de dreapta", a declarat Igaş pentru MEDIAFAX.

El a mai spus, referitor la pierderea majorităţii în Senat, că oricum actuala legislatură este compromisă prin boicotul USL.

Igaş a spus că a cunoscut-o destul de bine pe Mihaela Popa, deoarece amândoi au făcut parte din grupul parlamentar al PDL din Senat şi aceasta este o persoană "cu expertiză în zona educaţiei".

"Am avut o colaborare bună cu domnia sa, dar din acest moment, în condiţiile în care a trecut la PNL, suntem adversari politici. Orice parlamentar care părăseşte partidul putem spune că e o pierdere, dar important pentru noi e să ne mobilizăm astfel încât să privim către viitor, şi nu spre trecut", a adăugat Traian Igaş.

El a apreciat că activitatea Parlamentului este compromisă până la finalul actualei legislaturi. "În opinia mea, în condiţiile în care cei din USL continuă să boicoteze lucrările Camerei Deputaţilor şi Senatului rămânând în acea grevă parlamentară, activitatea în Parlament pentru această legislatură, din păcate, o văd compromisă", a spus Igaş.

Senatorul Mihaela Popa a declarat, joi, că trece de la PDL la PNL, ea făcând anunţul într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi alături de vicepreşedinţii PNL Sorin Frunzăverde şi Relu Fenechiu.

Mihaela Popa a spus că se alătură, astfel, echipei liberale din care face parte şi Sorin Frunzăverde, demisionar din PDL la sfârşitul lunii martie.

În 2 aprilie, senatorul Mihaela Popa a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al PDL, precizând atunci că în continuare va activa ca membru simplu de partid.

Mihaela Popa a spus că a fost dezamăgită de afirmaţiile liderului PDL Emil Boc în cazul demisiei din partid a prim-vicepreşedintelui PDL Sorin Frunzăverde.

"Dacă eu, ca profesor, spun după un timp că îmi pare rău că un tânăr a luat examenul, atunci înseamnă că am fraudat examenul. La fel şi în PDL, înseamnă că nu am avut alegeri libere. Nu vreau să fiu acceptată într-un for de conducere, ci vreau să fiu aleasă. Nu poţi construi o democraţie fără un exerciţiu democratic în partidul de guvernământ", a declarat Mihaela Popa.

Opoziţia preia majoritatea la Senat după trecerea Mihaelei Popa la PNL, USL având în acest moment 67 de senatori, iar puterea 65.

Totuşi, cvorumul necesar pentru desfăşurarea şedinţelor şi pentru adoptarea legilor organice este de 68 de senatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici