Senatorul Mihaela Popa a trecut de la PDL la PNL. Opoziţia preia majoritatea la Senat

Senatorul Mihaela Popa a declarat, joi, că trece de la PDL la PNL, ea făcând anunţul într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi alături de vicepreşedinţii PNL Sorin Frunzăverde şi Relu Fenechiu. Opoziţia preia majoritatea la Senat după trecerea Mihaelei Popa la PNL, USL având în acest moment 67 de senatori, iar puterea 65.

2394 afișări
Imaginea articolului Senatorul Mihaela Popa a trecut de la PDL la PNL. Opoziţia preia majoritatea la Senat

Mihaela Popa (Imagine: Razvan Chirita/Arhiva Mediafax Foto)

Totuşi, cvorumul necesar pentru desfăşurarea şedinţelor şi pentru adoptarea legilor organice este de 68 de senatori.

După anunţurile făcute săptămâna trecută de senatorii Iosif Secăşan şi Cezar Măgureanu, care au demisionat din partidele de la putere, şi după trecerea Mihaelei Popa de la PDL la PNL, coaliţia guvernamentală mai are doar 65 de senatori, în timp ce opoziţia are 67.

În acest moment, în Senat distribuţia mandatelor este următoarea:

PDL - 44 de senatori, inclusiv Iulian Urban - independent afiliat PDL şi Radu F. Alexandru, care nu a renunţat la mandat pentru a trece la CNA.

UDMR - 8 senatori.

UNPR - 13 senatori.

În total, coaliţia are 65 de senatori.

PSD - 41 de senatori

PNL - 26 de senatori

În total, opoziţia are 67 de senatori.

De asemenea, există doi senatori neafiliaţi niciunui grup parlamentar: Mircea Geoană, exclus în toamnă din PSD, şi Cezar Măgureanu, care şi-a anunţat săptămâna trecută demisia din UNPR şi a precizat că va activa ca independent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici