Raluca Turcan: PSD începe o campanie de intoxicare a mediilor de la Bruxelles

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan consideră că PSD "începe o campanie de intoxicare a mediilor de la Bruxelles" prin declaraţia eurodeputatului Victor Boştinaru privind "derapajele nedemocratice împotriva presei din România", ea susţinând că social-democraţii au încercat să cenzureze mass-media.

19 afișări
Imaginea articolului Raluca Turcan: PSD începe o campanie de intoxicare a mediilor de la Bruxelles

Raluca Turcan: PSD începe o campanie de intoxicare a mediilor de la Bruxelles (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

"PSD nu are legitimitatea morală să se prezinte ca apărător al presei, câtă vreme a fost cel care a încercat să cenzureze şi să-şi subordoneze mass-media şi, din acest punct de vedere, la un simplu search pe google, oficialii europeni se pot convinge că demersul PSD este unul nesincer şi necredibil, care arată că acest partid rămâne blocat în reflexele trecutului", a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, Raluca Turcan.

Ea a apreciat că "PSD va începe o campanie de intoxicare a mediilor de la Bruxelles pe această temă".

În opinia lui Turcan, presa reprezintă o instituţie democratică, iar discuţia despre astfel de "derapaje" ar trebui purtată "într-un mod transparent, fără ipocrizie, în folosul presei".

"Dezbaterea privind evoluţia presei este importantă pentru că presa este o instituţie a democraţiei. Dacă se întâmplă ca jurnalişti corupţi să bată palma cu politicieni corupţi şi să cadă de acord să falsifice dezbaterea publică, se alterează procesul democratic. Eu cred că discuţia despre astfel de derapaje merită purtată într-un mod transparent, fără ipocrizie, în folosul presei", a adăugat vicepreşedintele PDL.

Europarlamentarul PSD Victor Boştinaru a atras atenţia, luni, în plenul PE, asupra derapajelor nedemocratice împotriva presei din România, Italia şi Ungaria, culminând cu trecerea presei, de către administraţia Băsescu, în rândul ameninţărilor la adresa siguranţei naţionale.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici