Răspunsul lui Dăncilă legat de o posibilă remaniere: Evaluarea n-o facem asupra persoanei/ Cum a interpretat cererea lui Iohannis de a-şi da demisia

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, luni, referitor la activitatea miniştrilor şi la o posibilă remaniere, că încă nu a făcut o evaluare, aceasta precizând că "evaluarea nu o facem asupra persoanei, ci asupra îndeplinirii programului de guvernare".

1189 afișări
Imaginea articolului Răspunsul lui Dăncilă legat de o posibilă remaniere: Evaluarea n-o facem asupra persoanei/ Cum a interpretat cererea lui Iohannis de a-şi da demisia

Dăncilă, despre o posibilă remaniere: Evaluarea n-o facem asupra persoanei

"Nu am făcut încă o evaluare, dar aş vrea să fac o precizare. Evaluarea nu o facem asupra persoanei, ci asupra îndeplinirii programului de guvernare. Fiecare ministru nu va fi evaluat în ceea ce priveşte persoana respectivă, ci asupra modului în care şi-a îndeplinit măsurile din programul de guvernare", a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă, luni seară la Antena 3.

Liviu Dragnea a anunţat, duminică, că nu a fost stabilită în coaliţie o discuţie despre o posibilă remaniere guvernamentală în această vară, precizând însă că o discuţie despre o evaluare a actului de guvernare în sine va exista. Liderul PSD s-a arătat mâhnit de maniera cum comunică unii miniştri.

"Nu am avut nicio discuţie cu premierul, domnul Tăriceanu pe acest subiect. Nu ştiu. Va fi o discuţie despre o evaluare a actului de guvernare în sine, dar n-am stabilit ca în această vară să vorbim despre o posibilă remaniere. Sigur că sunt mai mulţumit de unii şi mai puţin mulţumit de alţii, dar nu vreau să dau nume", a declarat Liviu Dragnea, la România Tv.

Preşedintele PSD s-a arătat nemulţumit de maniera în care unii miniştri ai Cabinetului Dăncilă comunică măsurile adoptate.

"Dacă e vreo mâhnire din partea mea şi a premierului, este că, miniştrii dacă nu ar avea ce să prezinte, aş mai zice, dar au destule măsuri luate şi să prezinte ce măsuri bune au luat într-un domeniu. Aud zgomotul de fond negativ că nu s-a făcut nimic şi de aceea trebuie să comunice ce au făcut pe baza programului de guvernare. Nu există ministru din acest Guvern care să nu aibă ce comunica. Nu există niciun domeniu din viaţa economică, socială a României unde să nu se fi implementat măsuri. Tot amânând o să se prezinte mult deodată şi trebuie să ştie să îşi structureze", a completat Dragnea.

Dăncilă: Preşedintele Iohannis mi-a cerut de multe ori demisia. A fost un gest politic

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, referitor la faptul că preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut în mai multe rânduri să-şi dea demisia din fruntea Guvernului, că acest demers poate fi catalogat drept "un gest politic".

"Încă de la preluarea mandatului am spus că vreau să avem o bună cooperare interinstituţională între Parlament, Guvern şi Preşedintie. Am discutat acest lucru cu domnul preşedinte Liviu Dragnea şi cu domnul preşedinte Iohannis. Din păcate, mi s-a cerut de multe ori demisia, lucru pe care îl cataloghez ca pe un gest politic, pentru că datele acestea arată că nu era un temei pentru cererile domnului Iohannis. Am fost la Bruxelles, am discutat despre preşedinţia Consiliului UE, şi într-adevăr la întâlnirea cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans mi-au spus că trebuie să avem linişte şi trebuie să cooperez cu preşedintele Iohannis. Acelaşi lucru a spus că îl va cere şi preşedintelui", a afirmat, luni seară, prim-ministrul Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Premierul a adăugat că solicitarea oficialilor europeni a fost făcută în contextul în care România va prelua preşedinţia Consililui UE din ianuarie 2019.

"Această solicitare cred că a venit în sensul faptului că România va încheia mandatul 2014-2019. Toate proiectele strategice se vor încheia odată cu preşedinţia Consililui UE deţinută de către România. Cred că şi Comisia are tot interesul să răspundem cât mai multor provocări. Mare parte din dosarele care trebuie soluţionate vor reveni României. Cred că e în interesul Comisiei să descurcă ăn condiţii bune şi să aibă succes", a explicat Dăncilă.

Pe 10 iulie, premierul Viorica Dăncilă a efectuat o vizită la Bruxelles unde a avut o întrevedere preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici