Reacţia lui Kelemen Hunor după ce partidul premierului maghiar Viktor Orban a anunţat că se retrage din grupul Partidul Popular European

Este trist şi îngrijorător ce se întâmplă î̂n grupul PPE din Parlamentul European, spune liderul UDMR, Kelemn Hunor, care apreciază că ”excluderile nu conduc la niciun rezultat şi nu vor face din PPE un grup mai puternic”, după ce Fidesz a anunţat că se retrage din acest grup.

18377 afișări
Imaginea articolului Reacţia lui Kelemen Hunor după ce partidul premierului maghiar Viktor Orban a anunţat că se retrage din grupul Partidul Popular European

Reacţia lui Kelemen Hunor după ce partidul premierului ungar Viktor Orban a anunţat că se retrage din grupul Partidul Popular European

„Este trist şi îngrijorător ce se întâmplă î̂n grupul Partidului Popular din Parlamentul European. Excluderile nu conduc la niciun rezultat, acestea nu vor face din Partidul Popular European un grup mai puternic, mai bun sau mai eficient. PPE acceptă tot mai rar diferențele de opinie, iar această este, de fapt, adevărata problemă. Un astfel de partid umbrelă, care întruneşte formațiuni politice din state diferite, cu experiențe istorice diferite poate rămâne puternic numai dacă lasă loc diversităţii de opinie, este capabil să le integreze pe acestea, şi se deosebeşte marcant de partidele cu structuri asemănătoare, dar cu ideologii diferite”, scrie pe Facebook Kelemen Hunor.

El precizează că europarlamentarii UDMR au votat împotriva modificării regulamentului de funcționare a grupurilor, întrucât consideră că un astfel de amendament diminuează coeziunea internă.

„UDMR rămâne membru al grupului PPE şi va continua să îşi exprime opinia şi de acum înainte. Trebuie să ne întoarcem la tradițiile Partidului Popular European, care pentru Uniune şi pentru mine personal înseamnă Partidul Popular European din perioada în care acesta a fost condus de Wilfried Martens. UDMR s-a socializat în cadrul acestui partid, şi credem că încă nu este târziu ca PPE să se întoarcă la valorile care au stat la baza formării sale”, conchide liderul UDMR.

Partidul premierului ungar Viktor Orban, Fidesz, anunţă că se retrage din cel mai mare grup al Parlamentului European, Partidul Popular European.

Decizia va fi luată dacă PPE va restrânge drepturile europarlamentarilor Fidesz

Liderii PPE sunt de mai mulţi ani în conflict cu Viktor Orban şi Fidesz. Conform politico.eu, Viktor Orban a avertizat deja că Fidesz va părăsi grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European fără să aştepte să fie suspendat, în conformitate cu viitoarele reguli care ar urma să fie aprobate miercuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici