Reformă în administraţie. Milioane de euro, bani economisiţi de Consiliul Judeţean Bihor. Ilie Bolojan: „Reducerea de personal a fost de 50%”

  • Preşedintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, spune că sistemul public din România este supraîncărcat
  • Ilie Bolojan: Unele structuri din Consiliul Judeţean nu aveau obiect de activitate
  • Economia cu aparatul propriu ajunge la 1,2 milioane de euro pe an
  • Bolojan a păstrat doar jumătate din personal, 88 de persoane
  • Economia ajunge la 6 milioane de euro pe an, cumulat la toate structurile
  • Restructurări a făcut şi Iulian Dumitrescu la Consiliul Judeţean Prahova
2269 afișări
Imaginea articolului Reformă în administraţie. Milioane de euro, bani economisiţi de Consiliul Judeţean Bihor. Ilie Bolojan: „Reducerea de personal a fost de 50%”

Se poate face reformă în administraţie, cu beneficii la buget. 6 milioane de euro vor intra în bugetul judeţului Bihor, anul acesta. 

Preşedintele Consiliului Judeţean, Ilie Bolojan a hotărât reorganizarea instituţiei, încă de la preluarea mandatului. Era supraîncărcată, iar unele structuri nu aveau obiect de activitate, spune liberalul.

„Reducerea de personal (n.r. la Consiliul Judeţean) a fost de 50%, ceea ce înseamnă doar la aparatul propriu o economie de 1,2 milioane de euro pe an. Iar la toate structurile economiile se ridică la 6 milioane de euro pe an. Înseamnă că în fiecare an de acum înainte se vor vedea cu câteva milioane de euro mai multe în bugetul de investiţii. Ceea ce înseamnă mai multe drumuri asfaltate, mai multe poduri, mai multe alocări pentru comune”, afirmă el. 

E nevoie de bani pentru cofinanţarea directă unor proiecte mari. Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor are deja o listă cu investiţiile la care lucrează: „Sunt centurile metropolitane în jurul municipiului Oradea, la care lucrăm, centura Aleşdului, centura municipiului Beiuş şi drumul expres Oradea-Arad”.

Cheltuielile cu salariile din sectorul public sufocă bugetul ţării. A spus-o în repetate rânduri premierul. Prin aprilie, Florin Cîţu a observat o creştere a cheltuielilor de personal. Imediat i-a cerut ministrului de Finanţe explicaţii. Nu le-a primit nici până acum. Sau, dacă le-a primit, le ţine la Guvern.

„I-am cerut ministrului Finanţelor să prezinte o extrapolare pe baza execuţiei bugetare a cheltuielilor de personal până la finalul anului. Avem o limită de 110 miliarde de lei în buget, pe care nu o vom depăşi. Execuţia arată o creştere mai mare decât estimam a chetuielilor bugetare de personal şi vreau să ştiu de unde vine această cheltuială de personal mai mare”, spunea Florin Cîţu. 

  • Cheltuielile de salarizare în sectorul public - 11% din PIB
  • Sumă prevăzută cu cheltuieli de personal – 110 mld. lei / 2021

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici