Refuzat de preşedintele Iohannis la Ministerul Dezvoltării, Ilan Laufer a fost numit consilier onorific în Guvernul Dăncilă

Fostul ministru pentru Mediul de Afaceri în Cabinetul Tudose, Ilan Laufer, propus şi refuzat de Klaus Iohannis pentru portofoliul Dezvoltării, a fost numit, luni, în funcţia de consilier onorific în Guvernul Dăncilă, funcţie neremunerată, potrivit unor surse oficiale.

1097 afișări
Imaginea articolului Refuzat de preşedintele Iohannis la Ministerul Dezvoltării, Ilan Laufer a fost numit consilier onorific în Guvernul Dăncilă

Refuzat de preşedintele Iohannis la Ministerul Dezvoltării, Ilan Laufer a fost numit consilier onorific în Guvernul Dăncilă

Ilan Laufer, a fost la sfârşitul lunii trecute, refuzat de şeful statului pentru funcţia de ministru al Dezvoltării. Ulterior, social-democratul a anunţat că şeful statului a contribuit la "sabotarea" şedinţei comune ale guvernelor român şi israelian şi că doreşte "legături doar cu Berlinul". Acesta a adăugat că Iohannis doreşte blocarea relaţiilor României cu SUA şi Israel.

De asemenea, Laufer a declarat că refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a îl numi la Ministerul Dezvoltării este un act antisemit, anunţând că va face plângere împotriva acestuia la CNCD.

Harry Ilan Laufer, în vârstă de 35 de ani, a fost ministru pentru Mediul de Afaceri în Cabinetul Tudose, dar şi secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat fiind responsabil pentru Programul "Start-up Nation Romania".

Ilan Laufer a deţinut şi portofoliul de ministru pentru Mediul de Afaceri, din vara anului 2017 până la finele lunii ianuarie 2018, când a fost schimbat după ce PSD i-a retras spriijinul politic lui Mihai Tudose din funcţia de premier.

Acesta a fost angajat la Guvern şi în perioada 2013-2014, pe funcţia de consilier la Departamentul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism.

Ministrul, propus şi refuzat de şeful statului la portofoliul Dezvoltării Regionale, este absolvent al Academiei Nationale de Educatie Fizica si Sport (ANEFS) Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici